Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Mali’de otele silahlı saldırı !

Mali’nin başkenti Bamako’da silahlı kişilerin, Radisson Blu Otel’e girerek üç kişiyi öldürdüğü belirtiliyor. Saldırganların 190 odalı lüks otelde yaklaşık 170 kişiyi rehin tuttuğu ifade ediliyor.

Radisson Blu otel yönetimi, saldırganların 140 konuk ile 30 çalışanı "otele kapattığını” bildirdi. France 24 televizyonun verdiği habere göre Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan Radisson oteli sabahın ilk saatlerinden beri bir saldırıya sahne oluyor. Zengin Avrupalı müşterilerin tercih ettiği otelin içine diplomatik plakalı bir araçla giren saldırganlar ellerindeki silahları müşteriyle karşı kullandılar, saldırganların otelin yedinci katında oldukları ve bölgenin polis kontrolüne alındığı bildirildi.
ABD’nin başkent Bamako’daki büyükelçiliği, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Radisson Otel’de devam eden operasyonun farkında olduklarını söyledi ve büyükelçilik çalışanlarının yanında bölgedeki ABD vatandaşlarını güvenli bir yere sığınmaları konusunda uyardı.7 Mart 2015 tarihinde Bamako’da yapılan bir saldırı sonucu biri Fransız biri Belçikalı olmak üzere beş kişi hayatını kaybetmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183