Öne Çıkanlar Tevfikbey Mahallesi alışveriş merkezi Levent Kürtçe konuşma İsviçre

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece Sivil Savunma Ekipleri Tunceli’ye Gitti

Arama çalışmalarına destek vermek için yola çıkan Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği Ekipleri Tunceli’ye ulaşarak aramalara yardım ediyor. Bilindiği üzere hareket halindeki bir yolcu otobüsünün birden açılan bagaj kapağının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düşen Eren Eroğlu kaybolmuştu.

Ankara, Bingöl, Diyarbakır, Kayseri, Şırnak, Elazığ ve Tunceli illerinden katılan 200 kişilik bir ekip, havadan ve karadan olmak üzere arama çalışmalarına yardım ediyor. Dağcılar ve çok sayıda gönüllü ise arazide arama yapıyor. Kızılay ise bölgeye getirdiği araçta arama çalışmalarına katılan ekipler için yemek ve içecek sağlıyor.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Tunceli’deki kayıp vakasını titizlikle takip ettiklerini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Engin Eroğlu isimli vatandaşımızdan günlerdir bir haber yok. Böyle bir vakada bizlere de elimizden geleni yapmak düşüyor. Belediyemizin sivil savunma ekiplerini oradaki ekiplere destek olması amacıyla Tunceli’ye yönlendirdik. Sivil savunma ekiplerimiz, enkaz-kayıp arama kurtarma ve sualtı arama kurtarmada profesyonel görev yapan bilinçli ekipler. Yalnızca Küçükçekmece’ye değil tüm Türkiye’ye hizmet veriyorlar. Vatandaşımızın en kısa zamanda bulunmasını temenni ediyorum. Ailesine sabır diliyorum” dedi.

MANZARAYI ÇEKERKEN OLAYA TANIK OLDU

Ovacık'tan İstanbul'a giden bir kişi, yolda cep telefonuyla çektiği manzara görüntülerini izlerken, seyahat ettiği otobüsün açılan bagaj kapağının bir kişiye çarpıp, Munzur Nehri'ne düşmesine neden olduğunu gördü. Bu kişinin savcılığa teslim ettiği görüntülerden yola çıkılarak nehre düşen kişinin Engin Eroğlu olduğu saptandı.

Yoncalı köyünde çobanlık yapan Engin Eroğlu, 15 Haziran günü öğle saatlerinde, hayvanlarını otlatmak üzere evden ayrılmıştı. Hayvanların akşam köye başıboş dönmesi üzerine ailesi, telefonla aradığı Engin'e ulaşamayınca kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri ile UMKE sevk edildi. Bölgede yapılan aramalarda, Munzur Nehri kıyısında, Eroğlu'na ait cep telefonu ve şapka bulundu. Engin'in bulunması için aramalar bu bölgede yoğunlaştı.

KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183