Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Köy Enstitülerinin Kurucusu Tonguç’un Ölümünün 56. Yılı

Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Ayhan Türkseven, Köy Enstitülerinin kurucusu ve eğitimci İsmail Hakkı Tonguç’un ölümünün 56’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Dernek binasında gerçekleştirdiği açıklamada Türkseven, Tonguç’u şükran ve derin saygılarla andıklarını belirtti. Türkseven, “Cumhuriyetimizin çağdaş uygarlığa ulaşma hedefinde en önemli aşamalarından biri olan Köy Enstitülerinin kurucu teorisyeni uygulayıcısı büyük eğitimci İsmail Hakkı Tonguç’u aramızdan ayrılışının 56’ncı yılında bir kez daha şükran ve en derin saygılarımızla anıyoruz. Ülkeye adanmışlık ülküsünde yorulmak ve durmak bilmeyen bu yüce insan, eserleriyle yaşamaya devam edecektir. Köy Enstitülerinin kurucusu eğitimci İsmail Hakkı Tonguç, 17 Nisan 1940 tarihinde Köy Enstitüleri Kanunu çıktıktan sonra açılmaya başlayan enstitülerle çok yakından ilgilendi. Tonguç özellikle kız çocuklarının eğitime alınması ve öğretmenliğe kazandırılması için büyük çaba içindeydi. Köy Enstitüleri dayanışma demektir ve orada yetişenlerin ve enstitülerin unutulmaması gerekir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183