Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

KARDEŞLİK FESTİVALİ' NDE KARDEŞ TÜRKÜLER

 Küçükçekmece Belediyesi'nin Fevzi Çakmak Meydanı'nda düzenlediği Kardeşlik Festivali kapsamında bir konser veren Kardeş Türküler, Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir yanından ezgileri Küçükçekmece' de seslendirdi. Anadolu’dan Balkanlar’a, Mezopotamya’dan Kafkaslar’a özgün sesleri harmanlayan Kardeş Türküler, Küçükçekmecelilerin beğenisini kazandı. Binlerce kişi Kardeş Türküler konserine akın etti.

" İMAMOĞLU'NA YAPTIĞIMIZ ŞARKI ÇOK BEĞENİLDİ "

Ekrem İmamoğlu için yaptıkları şarkının çok beğenildiğini belirten Öney, "Aşık Sinem Bacı'nın çok sevilen bir deyişiydi. Biz sözlerini değiştirdik biraz. Her döneme hitap eden sözleri vardı. Tabi İmamoğlu'na, bu döneme uyarlandı. Hakkı yenilmiş bir başkan adayı. Aslında orada hak-adalet-hukuk çağrısı yapan bir şarkı, tabiki tek başına Ekrem İmamoğlu güzellemesi yapmıyor. İsanların dile getirmek istediği şeyleri söyleyen bir deyiş. O yüzden de çok kıymetli. İnsanların tepkisi muhteşem. Bu şarkıdan sonra sosyal medyadan bana artık Ekrem İmamoğlu'nu çok daha sempatik buluyorum. Oyum ona diyen dahi oldu. Bir şarkı değiştirir mi insanların fikrini. Ama yapıyor; iklimi yumuşatıyor" dedi. Konserde Ekrem İmamoğlu'na uyarladıkları, Aşık Sinem Bacı'nın şarkısını da seslendiren Kardeş Türküler'e Küçükçekmeceli hayranları ise "Her şey çok güzel olacak" diye tezahuratta bulunarak karşılık verdi.

"FARKLILIKLARIMIZLA BİR ARADA MUTLUYUZ"

Feryal Öney, Kardeş Türküler olarak anlatmak istediklerini ise şu sözlerle özetledi: "Hala bu memlekette adaylar programlara katıldığında kutuplaştırılıyor. Sürekli kendinizi anlatmak zorundasınız. Kendini ben o değilim, bu değilim diye savunmalısınız. Size bir cümle söyleniyor. Çok önyargılı ve ötekileştirici. Siz hayatınızı başka şeye harcayacakken onunla uğraşıyorsunuz. Derdimiz bu. İnsanlar, farklı kültürler bir arada yaşamak istiyor. Biz de sahneden sık sık bunu söylüyoruz. Biz farklılıklarımızla bir arada mutluyuz."

"BELEDİYELER BU ETKİNLİKLERİ ÇOĞALTMALI"

Halk konserlerini çok sevdiklerini de belirten Öney, "Böyle meydanlarda belediyelerin yaptığı konserler çok farklı oluyor. Her gelir kesiminden insan gelebiliyor. Bu çok güzel bir şey. Belediyeler bu tarz etkinlikleri çoğaltmalı" diye konuştu. 
Konseri izleyen Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Bahadır Gönenç ise, Kardeş Türküler grubuna teşekkür ederek çiçek takdim etti. Gönenç, "Tüm kısıtlamalara rağmen bu coğrafyada bize kardeşliği öğreten Kardeş Türküler grubuna, tüm Küçükçekmeceliler adına sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183