Öne Çıkanlar ibb Galatasaray İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı FENERBAHÇE

Bu haber kez okundu.

Juan Manuel Santos Kimdir?

 Nobel Barış Ödülü'nün Sahibi Juan Manuel Santos Kimdir?49 dakika önce
Nobel Barış Ödülü Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a verildi. Santos, Kolombiya hükümetiyle FARC arasında yapılan barış anlaşmasının mimarıydı. Juan Manuel Santos kimdir?


Dünya bugün Nobel Barış Ödülü'nü olan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'u konuşuyor. Santos, Kolombiya'daki Devrimci Silahlı Güçler'le (FARC) barış anlaşması imzalayarak 52 yıllık savaşa son veren, mermiyi kaleme çeviren isim. FARC ve Kolombiya hükümetine bağlı güçler arasındaki 52 yıllık çatışmada 220 binden fazla insan hayatını kaybetmişti.

BARIŞ ÖDÜLÜ JUAN MANUEL SANTOS'A GİTTİ

Barış anlaşması Kolombiya'da geçtiğimiz günlerde yapılan referandumda kabul edilmese de Juan Manuel Santos barış arayışlarının devam edeceğini açıklamıştı. Nobel heyeti, barış için sarfedilen çabaların takdire şayan olduğunu ifade etti.

Barış anlaşmasının onaylanmaması nedeniyle ödülün İran'a gideceği tahmin edilse de Oslo Nobel Komitesi ödülü yine de Kolombiya Devlet Başkanı Manuel Santos'a layık gördü.

Son Dakika! Nobel Barış Ödülü Kolombiya Devlet Başkanı Santos'a Verildi

Barış ödülünün ardından Kolombiya halkının FARC'la yapılacak yeni bir anlaşma metnine daha sıcak bakacağı tahmin ediliyor. Referandumda reddedilen anlaşma metninde FARC savaşçılarının suçlarını itiraf etmeleri halinde ceza almayacak ve FARC üyelerine siyaset yolunun kolayca açılacak olmasından Kolombiyalılar hoşnut değildi. Nobel Ödülü'ne layık görülen Santos ayrıca 8 milyon Norveç kronu değerindeki ödülü de alacak.


FARC BARIŞ İSTİYOR

FARC tarafından da görüşmelere devam etme sinyali geldi. Örgütün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kalplerimizdeki sevgi çok büyük. Sözlerimizle ve eylemlerimizle barışa ulaşabiliriz." ifadesine yer verildi.

FARC lideri Rodrigo Londono da referandumda barış anlaşmasına "hayır" çıkmasına rağmen örgütün barış arzusunun devam ettiğini belirtti.

"Timochenko" olarak bilinen Londono, "FARC, geleceği inşa etmek için sadece sözleri silah olarak kullanmaya olan niyetini tekrar etmektedir. Barış hayali kuran Kolombiya halkı bize güvensin, sonunda zafer barışın olacak." açıklamasını yaptı.


JUAN MANUEL SANTOS KİMDİR?

10 Ağustos 1951 yılında doğan Juan Manuel Santos Calderón, 7 Ağustos 2010 yılından bu yana Kolombiya Devlet Başkanı. Daha önce Dış Ticaret, Maliye Bakanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı.

1991 yılında devlet başkanı Cesar Gaviria idaresi sırasında Dış Ticaret Bakanı oldu. 1992 yılında dört yıllık bir süre için Ticaret ve Kalkınma VII Birleşmiş Milletler Konferansı Başkanı olarak atandı. 1999 yılında Latin Amerika ve Karayipler (ECLAC) Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Başkanı olarak atandı ve 2001-2002 dönemi için Corporación Andina de Fomento (CAF) Direktörü olarak görev yaptı.

20 Haziran 2010 seçimlerinde ikinci turdan sonra Juan Manuel Santos Calderon resmen Kolombiya Başkanı seçildi.

MANUEL SANTOS'UN AİLESİ

Santos Kolombiya'nın önde gelen ailelerinden birinin bir üyesi. Onun büyük amcası Eduardo Santos 1938 yılından 1942'ye kadar Kolombiya Devlet Başkanı ve ülkenin önde gelen gazetesi El Tiempo'nun sahibi ve Müdürüydü. Babası Enrique Santos Castillo gazetesi editörü olarak 50 yıl çalıştı. Kuzeni Francisco Santos, ülkenin Başkanı olarak Alvaro Uribe'nin iki dönem boyunca Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Juan Manuel Santos, Maria Clemencia "Tutina" Rodriguez ile evlidir. Martín, Maria Antonia ve Esteban isimli üç çocukları var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183