Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

‘Israrla ihlal etti, düşürüldü’

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınır ihlali yapan Rusya’ya ait savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili “Bu hadise tamamen Türkiye’nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Türkiye’nin komşularıyla, başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir” dedi. Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde öğretmenlere verdiği resepsiyonda düşürülen Rus uçağı ile ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan şunları söyledi:


BATILI LİDERLERE UYARI:
Batılı liderlerden ülkelerinde tırmanış gösteren ırkçı ve İslam düşmanı eğilimlere karşı daha güçlü bir duruş sergilemelerini bekliyoruz. Suriye meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne de terör sorununun önüne geçilemeyeceğini artık herkesin görmesi gerekir. Viyana görüşmelerinde bu doğrultuda ümit verici gelişmeler yaşandı. Ancak Esed rejimi ve onu destekleyen ülkeler bu görüşmelerde varılan mutabakatın ruhuyla uyuşmayan yeni saldırılara giriştiler.

-ISRARLA İHLAL ETTİ, DÜŞÜRDÜK:Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde güvenlik toplantısı yaptık. Ne oluyor, gelişmeler ne durumda, buna göre ne gibi adımlar atacağız? Bilindiği gibi bugün (dün) sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen hava sahamızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. Aidiyeti bilinmeyen bir uçağın, 5 dakika içinde 10 defa uyarılmasına rağmen, hava sahamıza girmeden önce çünkü sınırlarımıza doğru geliyor, maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. Bunun üzerine F16’larımız tarafından yapılan müdahale sonrası bu uçak düşürülmüştür. İki uçaktan bir tanesi.

-ISTIRABINI YAŞIYORUZ:(Sözlerinin alkışlanması üzerine): Mesele bir alkış meselesi değil, biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye’nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.

-SINIRLARIMIZI KORUMAK HAKKIMIZ:Suriye’de bugüne kadar çok daha vahim olayların yaşanmamasının sebebi Türkiye’nin soğukkanlı tutumundan kaynaklandı. Bu son hadisenin önüne geçmek için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir. Türkiye, Suriye’de zalim rejime karşı kendi kurtuluş savaşları veren muhalif grupları samimiyetle destekliyor.

-KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN:Hatay’ın hemen yanı başındaki Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye yoğunlaşan saldırıları şiddetle kınayorum. Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ terör örgütünün olduğu bölge değildir, kimse kimseyi kandırmasın. Orada sadece Bayırbucak Türkmenleri vardır, soydaşlarımız vardır, akrabalarımız vardır. DAİŞ terör örgütünü vuruyoruz diyenler o bölgede Bayırbucak Türkmenlerini vuruyor.

-TÜRKMENLERE GİDİYORDU:17-25 Aralık darbe girişiminden hemen sonra yaşanan o meşhur MİT TIR’ları ihanetini biliyorsunuz değil mi? Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o TIR’lar bu bizim Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren TIR’lardı. Bazıları diyor ki ‘Başbakan Erdoğan diyordu ki onların içinde silah yok’. Varsa ne olacak, yoksa ne olacak? Ne diyoruz biz, ‘oraya insani yardım götürüyoruz’. Kim onlar? Mağdur, mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz, biz bunu yaptık.

-MİLLET AFFETMEYECEK:Türkiye, hükümet ve şahsım aleyhine algı oluşturabilmek adına Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımları sabote edenleri milletin asla affetmeyeceğine inanıyorum. Bugün de bölgede gerçekten çok zor şartlar altında mücadele veren kardeşlerimize destek olabilmek için hem ülkemiz tarafında hem de sınırın diğer tarafından her türlü imkânı seferber ediyoruz.

‘Türkmenlerin yanındayız’

-CERABLUS AKDENİZ GÜVENLİK BÖLGESİ: İnşallah çok yakında Cerablus Akdeniz hattındaki insani güvenlik bölgesi uygulamasını müttefik ülkelerle birlikte hayata geçireceğiz. Bu uygulamayla bir yandan bölgede yeni insani dramlar ortaya çıkmasına engel olurken, diğer yandan da kendi vatanlarında hayatlarını sürdürmek isteyen muhacirlere imkan sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’nin bu çabasına destek vermeyen veya engel çıkarmaya çalışan herkes Suriye’de hayatını kaybeden 380 bin masuma eklenecek her yeni canın sorumluluğuna ortak olacaktır.

- GÜVENLİĞİMİZ BUNDAN GEÇİYOR: Bizim Suriye halkının güvenli ve istikrarlı bir geleceğe kavuşmasından başka bir gayemiz yoktur. Kendi güvenliğimizin de bundan geçtiğini biliyoruz. Aynı şekilde Avrupa’nın mülteci ve terörizm kıskacından kurtulabilmesinin yolu da Suriye’nin istikrara kavuşmasından geçiyor. İnşallah Suriyeli kardeşlerimiz için aydınlık günler yakındır. Türkmen kardeşlerimize mücadelelerinde başarılar diliyorum, duamız ve desteğimiz sonuna kadar onların yanında olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183