Öne Çıkanlar haberdesiniz Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

İmamoğlu, Sultanbeyli pazarında

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ortak masa toplantıları kapsamında Sultanbeyli Belediyesine gitti. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile bir toplantı gerçekleştiren İmamoğlu, daha sonra seçim döneminde olduğu gibi semt pazarını gezdi.


SÖZÜNÜ TUTTU

Pazar girişinde esnaf tarafından alkışlarla karşılanan İmamoğlu’na, meyve sepeti hediye edildi. Bu sırada bir esnaf, İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti, “Başkan’ım sözünü tuttu, yine geldi Salı Pazarı’na” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu, engelli bir esnafın sorunlarını dinledikten sonra iletişim bilgilerini aldı. Pazarcı esnafı da İmamoğlu’na, “hamaliye” sorunlarını anlattı. Göreve başladıklarında Bayrampaşa Hali’nde İBB’ye ait bir alanın bulunmadığını belirten İmamoğlu, “Yerimiz yoktu, yerimizi aldık. Kuracağımız masaya sizi de çağıracağız. Sizi dinleyeceğiz” dedi. İmamoğlu, “Mafyaya yer yok” diyen bir esnafa da “Biz, mafyacılık oynayan herkese karşıyız. Biz çözeceğiz, siz de fiyatlara yansıtacaksınız. Vatandaş da kazansın” yanıtını verdi. İmamoğlu, bir tezgahtan aldığı muzları, basın mensuplarına ve vatandaşlara dağıttı.

ÜLKENİN GERÇEK SORUNLARI BURADA

Semt pazarı ziyareti sırasında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir gündem toparlamaya çalışıyoruz; ama bir yandan pazarlarda yine vatandaşımızı hissetme çabamız olacak. Şimdi artık yönetimiz. Yönetim olduktan sonra bu, sadece benim vazifem olmayacak. Belediyeyi yöneten arkadaşlarımın da vazifesi olacak. Çünkü gerçekten her şeyi burada hissediyorsunuz ve yaşıyorsunuz. Az önce hacı amcamızın, ‘İşsizlikten kırılıyor’ dediği gibi. Ne anlatsanız boş oluyor. Çocuğuna kitap yollamanız hoşuna gitmiyor. ‘Önce, onun babasına iş bul’ diyor. Bu ülkenin gerçek sorunları burada. Burayla yüzleştiğiniz zaman öncelikleriniz yerine daha hızlı oturuyor. Pazarları o zaman gezmenin bize kazandırdığı duygular, gerçekten çok daha verimli sözler ve işler üretmemize sebep oldu. Şimdi de o noktadayız. Seçimden sonra biraz az gezdik, ama daha çok gezmeye çalışacağız. Buraları gezmek, sadece pazarcının sorununu dinlemekle ilgili değil. O yüzde 5’i, 10’u. Esas, vatandaşla yüzleşmek, onu hissetmek, anneyi hissetmek, kadını hissetmek… Çoğunlukla kadınlar pazarları tercih ediyor. O bakımdan burada olmaya devam ediyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183