Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

Hükümet-belediye Uyumu İle Torbalı’da Taşlar Yerine Oturuyor

Sağlık, eğitim, çevre, sanayi ve ulaşıma büyük yatırımlar yapan Torbalı Belediyesi, ilçenin 100 yıllık geleceğini öngören çok değerli arsaları da ilçeye kazandırdı.Sosyal Yaşam Kampusu yapılmak üzere Devlet Demir Yollarından 25 bin metrekare, Devlet Hastanesi İçin Orman Fidanlığı’na ait 70 bin metrekarelik arsa, yeni bina yapılması için de SGK’ya 1681 metrekare alanın tahsisi sağlandı.İlçenin çehresini değiştirecek son önemli kazanımlardan birisi de TOKİ’ye ait Sağlık Meslek Lisesi’nin de aralarında olduğu 21 bin 311 metrekarelik alan oldu.
Merkezi hükümetle kurulan sıkı diyalog, kamu kurumları arasındaki, sağlıklı koordinasyon ve Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in olağanüstü çabasıyla Torbalı’nın çehresini değiştirecek yeni projeler için çok değerli alanlar ilçeye kazandırıldı.
İlçeye sağlanan alanların kimisinde hastane gibi kamu binaları yükselirken kimi alanlarsa yapılacak sosyal tesis projelerinde değerlendiriliyor. İşte Belediye tarafından Torbalı’ya son iki yılda kazandırılan önemli alanlar:
YENİ HASTANE İÇİN 70 DÖNÜM ALAN
Torbalı’ya yeni hastane kazandırılması amacıyla uzun yıllar süren çalışmalar, 2013 yılında meyvesini verdi. İzmir-Aydın asfaltı üzeri Adliye Sarayı karsısında, Orman Fidanlığına ait 70 dönümlük arsa Torbalı Belediyesi’nin girişimleriyle Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Bu alanda inşaatı süren 250 yataklı hastanenin önümüzdeki yıl hizmete girmesi bekleniyor.
DEVLET DEMİRYOLLARI’NDAN 25 DÖNÜMLÜK ALAN
İlçe merkezinde bulunan ve Demiryolları Vagon Onarım Merkezi olarak projelendirilen 25 bin metrekarelik alan, geçtiğimiz ay Devlet Demiryolları ile yapılan bir protokol neticesinde Torbalı Belediyesi’ne tahsis edildi. Torbalı’nın kalbinde yer alan bu arsa, Belediye tarafından sosyal projeler için değerlendirilecek.
İL ÖZEL İDARESİ’NDEN BELEDİYEYE 120 DÖNÜM
Kemalpaşa Yolu üzerindeki İl Özel İdaresi’ne ait120 dönümlük asfalt plent tesisi Torbalı Belediyesi’ne devredildi. İl Özel İdaresi’nin kapanmasıyla birlikte Torbalı Belediyesi’ne geçen bu alanda asfalt üretimi yapılıyor.
MİLLİ EĞİTİM VE SGK’YA ARSA BAĞIŞLANDI
Torbalı Belediyesi ilçede yaşanan okul ve derslik sıkıntısına çözüm için Milli Eğitim Bakanlığı’na 50 dönümlük arsa bağışladı. Bağışlanan bu arsalar üzerinde yeni okul binaları ve derslikler yükseliyor. Torbalı Belediyesi, yeni inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde hizmete başlayan SGK binası için de kuruma Ertuğrul Mahallesi’ndeki 1681 metrekarelik araziyi bağışladı.
YENİ MESİRE ALANLARI
Torbalı Belediyesi’nin girişimleri sonrasında İzmir’in en büyük mesire alanlarından biri olan İzmir - Aydın Karayolu’nun 22’inci kilometresinde Yeşilköy Mahallesi’ndeki Efeoğlu Piknik Alanı belediye bünyesine dahil edildi. 240 dönümlük tesis, 2018 yılına kadar Torbalı Belediyesi tarafından işletilecek. Torbalı Belediyesi’nin kamulaştırma yaptığı yerlerden birisi de Ayrancılar’da bulunan Suyun Başı Mesire alanı.16 Şubat 2016 tarihinde yapılan kamulaştırmayla 8.700 metrekarelik alan Belediye Hizmet Alanı olarak tescillendi.
Kamu kurumlarından sağlanan alanların yanı sıra mülkiyeti çoğunlukla özel şahıslara ait 12 bin metrekarelik arsa istimlak ederek 3 milyon TL ödeme yapıldı. Kamu kurumlarından sağlanan alanların yanı sıra mülkiyeti çoğunlukla özel şahıslara ait 12 bin metrekarelik arsa istimlak ederek 3 milyon TL ödeme yapıldı
İLÇE MERKEZİNDE BÜYÜK KAZANIM
Son olarak Murat Bey Mahallesi’ndeki 21 bin 310 metrekarelik çok değerli alan, TOKİ tarafından arsa karşılığı Torbalı Belediyesi’ne tahsis edildi. 2014 yılında Hazine’den TOKİ’ye devredilen Murat Bey Mahallesi’ndeki 21,310 metrekarelik yer, Belediye Hizmet Alanı olarak Torbalı Belediyesi’ne tahsis edildi. 21,310 metrekarelik devasa alan Sağlık Meslek Lisesi’ni ve Eski SSK arazisini kapsıyor. Torbalı Belediyesi bu çok değerli alana önemli sosyal projeler yapacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183