Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

HAVARAY'IN YERİNE METRO GELİYOR

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Küçükçekmece Belediye binası yanı Zeminaltı Otopark ve Meydan düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi. Düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Uysal Küçükçekmece’de önemli kararlar aldıklarını vurgulayarak eski Küçükçekmece belediye binasının bulunduğu yerden Sefaköy Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’na kadar sürecek 15 kilometrelik havaray sisteminin ve proje ihalesinin iptal edildiğini söyledi.

 

‘HAVARAY YERİNE METRO PROJESİ’

 

Havaray insanlara çok cazip gelse de projelendirip ihalesi yapıldıktan sonra özellikle Sefaköy bölgesindeki esnaf ve vatandaşın çok ciddi rahatsızlığı olduğunu anlatan Uysal, "Havaray, dar bir alandan geçmek zorunda kalacağı için kamulaştırma olacağı, binaların önünden geçeceği içinde görüntü kirliliğine yol açabileceği şeklinde şikâyetler aldık. İlçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın bu rahatsızlıklarını dikkate alarak, her ne kadar maliyet biraz artmış olsa bile artık Havaray’ı iptal ediyoruz. Onun yerine metro ve hafif raylı sistemi hayata geçiriyoruz. O projeyi revize edip kısa zamanda buranın yeniden ihaleye çıkmasını sağlayacağız” dedi.

 

‘YENİ BİR PLANLAMA YAPACAĞIZ’

 

Uysal devamında, “Metro ve hafif raylı sistemin özellikle Beşyol bölgesinde metro olarak geçmesi gerekir. Orada hem Büyükşehir adına ciddi bir kamulaştırma yükü hem de vatandaşımız adına onları rahatsız edici bir yapı vardı. Gerekirse daha sonraki yerlerde işi hızlı ve çabuk bitirme adına bazı yerlerde yol üstünde, bazı yerlerde ise yol altında yapılacak. Bunun örnekleri var. Daha önce Aksaray-Esenler ve Vezneciler-Sultançiftliği'nde olduğu gibi. İnşallah yeni bir planlama ile bunu yapacağız” diye konuştu.

 

‘YAĞMUR SULARI PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ’

 

Mevlüt Uysal, Küçükçekmece’de ilçenin göle ve denize yakınlığı sebebiyle yaşanan yağmur suları probleminin de en kısa sürede çözüme kavuşacağının altını çizdi.

Mevlüt Uysal ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, inşaat halindeki otopark alanını gezerek, incelemelerde bulundu. 

 

Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183