Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi CHP

Bu haber kez okundu.

Gölet’e ilk kepçe vuruldu

Atmaca Grup İnşaat tarafından 130 ticari ve konut alanının yapılacağı alanla ilgili siyasilerin meclise soru önergesi verdi ve vatandaşların da konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkemeden henüz karar çıkmamasına rağmen bölgede çalışmaların başlamasına vatandaşlar tepki gösterdi.




Geçtiğimiz yıl, 103 milyon lira teklif vererek ihaleyi kazanan ve 11 bin metrekare alan üzerine, 130 ticari ve 130 konut alanı yapacak olan Atmaca Grup İnşaat, vatandaşların olayı yargıya taşıması sonrası çalışmalarını askıya almıştı. Konuyla ilgili henüz Danıştay’dan net bir karar çıkmamasına rağmen, çalışmaların başladığını gören vatandaşlar, olay yerine giderek tepki gösterdi.



KARABULUT: YARGITAY’DAN NET BİR KARAR ÇIKMADI
Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Başkanı Uğur Barış Karabulut yaptığı açıklamada, “Süren davaların bir kısmı 6.İdare Mahkemesinde bir kısmı da Danıştay'da halen kesin bir sonuca bağlanmamıştır. Ancak ihaleyi alan işletme sanki çıkacak sonucun lehlerine olacağını biliyor gibi çalışmalarına başladılar. Önce inşaat alanın çevresini panolarla çevirdiler, bugün itibariyle de (10.08.2016) şantiye konteynerlerini yerleştirerek inşaatı başlatan ilk kepçeyi vurdular. Bahsi geçen Gölet alanı kamuya kazandırılmak üzere 1,5 yıl evvel Başakşehir Belediyesince alınmış ve yine Başakşehir Belediyesi'nin mecliste aldığı kararla özel bir şirkete ticari alan yapılmak üzere ihale edilmiş ve satılmıştı.



ALAN GOLF SAHASI OLACAKTI
Ancak bu alan Habitat Ödüllü Bahçeşehir'e ve Bahçeşehirlilere Uydu Kent projesi kurulurken golf sahası olarak pazarlanmıştır. Yine bahsi geçen alan rekreasyon alanı olup bu alanda yapılacak donatılar kamunun menfaati gözetilerek uygulama yapılabilir. Oysa özel bir inşaat şirketi tarafından alınan parsellerde 11.500 m2alan içerisinde 130 ticari dükkân üreteceğini ve bu bağlamda satışını gerçekleştireceğini biliyoruz. Bahçeşehir çevresinde astıkları reklam panoları ve satış ofislerinden de bu gerçeği beyan etmektedirler. Mahkeme sonuçları kesin karara bağlanmaksızın başlatılan bu proje yetkililerce durdurulmazsa kamu vicdanında çok büyük hasara neden olacaktır. Bölge halkımızın ne ile karşılaşacağı, projenin nasıl bir uygulama olacağı, Gölet’in kullanım haklarının ileride ne tür sorunlar yaratacağı konusunda onlarca soru işareti varken, bu faaliyetlerin hız kazanmasına hukuk ve çevrecilik kriterleri üzerinden de hiçbir anlam verilememektedir. Yetkili mahkemeleri, kamu vicdanına hasar veren ve onarılması güç sorunlar doğuran bu yaşananlar adına göreve çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.




UYSAL: HUKUK NEYSE O
Konu hakkında açıklamada blunan İBB ve Başakşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi, Abdülhadi Akmugan, “Gölet’in imara açılmaması için çok sayıda dava açıldı. Biz meclis üyeleri olarak, geçtiğimiz dönem dava açtık, Gölet imara açılmasın dedik ancak mahkeme bunu reddetti.



Kararın çıkacağı gün, görevli olan hâkimlerin yeri geçici olarak değiştirildi. Ben konuyla ilgili Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’la görüştüm. Kendisi bölgedeki kurumların Atmaca İnşaat lehine karar verdiğini ve de hukuk neyse onu işleteceklerini söyledi.”
Ayrıca, 2009 yılında yaşanan sel felaketinde Gölet Bölgesi’de kullanılamaz hale gelmişti.

Sibel GÜLERSÖYLER-Kent Yaşam






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183