Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

F-35'lerin üreticisinden Türkiye açıklaması: ABD'nin emrini bekliyoruz
ABD-Türkiye-Rusya ekseninde başlayan S-400 ve F-35 krizleri devam ederken, F-35'lerin üreticisi Lockheed Martin'den bir açıklama geldi. Lockheed Martin'in CEO'su Marillyn Hewson, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bir etkinlikte Financial Times'tan Sylvia Pfeifer'a konuştu.

Hewson, ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin ardından gelen soruları yanıtladı. Hewson, şirketinin Türkiye'deki icraatları hakkında yorum yapmaktan çekindi. Lockheed Martin'in CEO'su, aralarında Türkiye'nin de olduğu farklı ülkelerin ortak fonladığı ve Türk şirketlerin de iniş takımları ile birlikte uçağın gövdesini ürettiği F-35'lerin üretiminin devam ettiğini söyledi. Hewson, "Üretim zincirinde olabilecek herhangi bir riski en aza indirme seçenekleri üzerine değerlendirme yapıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'YE YENİ SİPARİŞLER İÇİN WASHİNGTON'UN EMİRLERİNİ BEKLEYECEĞİZ"

Türkiye'deki tedarikçilerin F-35'lerin siparişi üzerine çalıştığını dile getiren Hewson, CEO'su olduğu Lockheed Martin şirketin Türkiye'ye yeni sipariş verip vermeyeceği konusunda da net bir açıklama yapmadı. Hewson, "Lockheed, Türkiye'ye yeni sipariş verilip verilmeyeceği konusunda ABD hükümetinin yönlendirmesini izleyecek" dedi.

Anahtar Kelimeler:
F-35 ABD Türkiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183