Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

EŞEK İHRACATINI YASAKLANDI..!

 Nijer hükümet yetkilisinin BBC'ye yaptığı açıklamada, eşek ihracatının devam etmesi durumunda eşeklerin büyük kısmının yok olacağından dolayı ihracatı yasaklama kararı aldıklarını belirtti. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, özellikle Çin, jelatinini tıbbi karışımlar, cinsel gücü arttırıcı ilaçlar ve yaşlanmayı önleyen kremlerde kullanmak için çok sayıda eşek derisi ithal ediyor.

BU YIL 80 BİN EŞEK İHRAÇ EDİLMİŞ

Nijer Hayvancılık Bakanlığı'ndan Atte Issa "Bu yıl 80 bin eşek ihraç edildi. Geçen yılsa bu rakam 27 bindi." dedi. Bakanlık ayrıca ülkede eşeklerin kesilmesini de yasakladı. Nijer'in başkenti Niamey'deki BBC Muhabiri Baro Arzika, eşek ticaretinin çok kârlı hale gelmesi nedeniyle, yetiştiricilerin diğer hayvanları beslemeyi bırakıp, eşek ticaretine başladığını söylüyor.

NORMALDE 35 DOLARLIK EŞEKLER, 145 DOLARA KADAR YÜKSELDİ

Nijer'de normalde 35 dolar gibi bir fiyata satılan eşeklerin fiyatının son dönemde 100 ila 145 dolara çıktığı belirtiliyor. Geçen ay da komşu Burkina Faso aynı gerekçeyle eşek ihracatını yasaklamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183