Öne Çıkanlar gündem haber CHP Yerel seçim Büyükçekmece Belediyesi sıcak gelişme

Bu haber kez okundu.

Erdoğan'dan ABD'ye mesaj !

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan:

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Bilim, teknoloji, sanayi, enerji gibi alanların her biri bizim için önemlidir. Bilim ve teknolojiyi ilk sıraya yerleştirdik.

Bilim adamlarımızı, teknisyenlerimizi her zaman teşvik ettim ve yanlarında bulundum. Bilim ve teknoloji çalışmalarının teşviki konusundaki çalışmaları özellikle destekledim. Türkiye'nin geçtiğimiz 14 yılda ortaya koyduğu büyük sıçramada bu yatırımların önemli bir payı olduğunu biliyorum.

Türk dünyasının umudu olduğumuzun bilincindeyiz. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü 2023 için bilim ve teknolojide çok önemli hedefler belirledik.

İnovasyon kültürünü hem kurumsal hem bireysel alanda köklü bir biçimde yerleştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye dünya çapında tanınan en az 10 küresel markaya sahip olmak durumundadır.

Kendimiz özel sektör olarak İHA'mızı mühimmatlı bir şekilde imal eder hale geldik. Artık operasyonlarda iş görüyorlar.

SAĞOLSUNLAR BUNLAR BİZİ MAL SAHİBİ YAPTI...
Bizler bir basit tüfek yapamıyorduk. MİLGEM ile artık kendi gemilerimizi üretiyoruz ama yetmiyor. İnşanının yanı sıra bunun makinesini üretir duruma gelmeliyiz. Artık Türkiye İnsansız Hava Aracı'nı mühimmatlı olarak üretir hale geldi. Amerika'dan istedik ama kongreden geçmemişti. Sağolsunlar bu komşular bizi mal sahibi yaptı. Bunlar artık operasyonlarda kullanılıyor.

Suriye ve Irak'ta süren terörizm batı ülkelerinin yanlış politikalarıyla küreselleşiyor. Bölgedeki kadim halklar adım adım yok ediliyor. Terörizmin yan etkilerinden biri olan mülteci sorunu birkaç ülkenin sırtına yüklenmiş durumda. Şuanda 3 milyon mülteci Türkiye'de. Birkaç gün önce BM Genel Kurulu'nda bu konu gündeme geldi. Türkiye'deki bu duruşu göstermiyorlar. Bize 3 milyar avro söz verdiler ama şuana kadar 179 milyon avro geldi. Söz verirler yerine getirmezler. Bizler yinede İslami görevimizi yerine getireceğiz.

STRATEJİK ORTAĞIMIZDAN BUNU GÖREMEDİK
F-16'lar onları korkutmadı. Helikopterlerden korkmadılar. Gerektiğinde tankların altına yattılar. Bu bir tarihtir. Dünyada bir örneği daha yok. Bu örgüt faaliyet gösterdiği her ülke için bir tehdittir. Bunu devlet başkanlarına söylüyorum ama dinlemiyorlar. Başta Amerika. Mahkemeler karar verecekmiş. 85 koli belge gönderdi. Onlar bizden isteyince paketleyip gönderiyoruz ama stratejik ortağımızdan bunu görmedik. Bir teröristi 17 yıldır 400 dönüm arazide saltanat sürüyor ama bize teslim etmiyorsunuz.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183