Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Engelsiz ev ziyaretleri sürüyor

Başakşehir Belediyesi, “Engelsiz ev ziyaretleri” projesi ile ilçedeki engelli vatandaşların eğitim, istihdam, ulaşım, yemek, sağlık gibi sorunlarına çözüm üretiyor. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ziyaretler müdürlük yetkilileri ve sosyolog eşliğinde yapılıyor.

Proje kapsamındaki ziyaretlerinin sonuncusu Ziyagökalp Mahallesi’nde ikamet eden 35 yaşında engelli oğulları olan Kemal-Lütfiye İlter çiftine yapıldı. Ortopedik ve zihinsel engelli olan Davut İlter’in akülü sandalyesinin bakımı yaptırıldı. Destekkart verilen ailenin ekonomik sorunlarına katkı sunulurken, engelli genç talep ettiği sürece belediye görevlileri tarafından istediği yere asansörlü araçlarla ulaşımının sağlanacağı bildirildi.

‘HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ’

Ziyarete katılan Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Dr. Şaduman Kutay proje ile igili şunları söyledi:

“Bizler belediye olarak ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek hatırlarını sormak, yanlarında olduğumuzu bildirmek istedik. Bu nedenle de 2016 yılından bu yana ilçemizdeki ailelerimize ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bugün de Davut kardeşimizi ve ailesini ziyaret ettik. Davut’un ayağında engeli var, uzun süredir de doktora götürülmemiş. Belediyemizin imkanları ile Davut’u hastaneye götürerek yeniden muayene edilmesini sağlayacağız. Davut’un yürümesi için bir umut varsa sonuna kadar bunun takipçisi olacağız.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183