Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

DİCLE'DE BÜYÜK OPERASYON, 1 ŞEHİT

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi kırsalı ile Elazığ'ın Arıcak ilçe kırsalında teröristlerin barındığı bölgelere yakın köy ve mezralarda ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Sabah erken saatlerde başlatılan operasyonlarda teröristlerin bölgeden temizlenmesi için havadan ve karadan bölgeye asker indirildi. Bölgede geniş bir arazide arama tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlanırken, yaşanan çatışmada 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralı askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı astsubayın tedavisi ise sürüyor. Şehit uzman çavuş Beytullah Tercan’ın Diyarbakır’da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Malatya’ya gönderilecek.

Çatışmalar sırasında 1 PKK’lı teröristin de ölü ele geçirildiği belirtildi. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.

BÖLGEYE HAVADAN ASKER TAŞINDI

Dicle ile Arıcak kırsalında tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon kapsamında Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Hava Grup Komutanlığı pistinden havalanan helikopterlerle bölgeye çok sayıda asker indirildi.

Komandoların helikopterlerle taşındığı bölgede teröristlere ait barınak ve sığınakların imha edildiği belirtilirken, zaman zaman teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Kış öncesi hazırlık yaparak sığınaklar ve barınaklarda kışı geçirmeye çalışan teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarla bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183