Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Demirtaş: Darbe tehdidi sürüyor!

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açıklamalarda bulundu.


Silahların susturulması çağrısı yapan Demirtaş, şöyle konuştu: 

"PKK'dan ve hükümetten silahların susturulmasını istiyoruz. Asker ve polisin silahlarını bırakmasını değil.

Kürt sorununun silahla çözülemeyeceğini hükümetin de PKK'nın da bu kadar yaşananlardan sonra anlamış olmaları gerekir.

Darbe tehdidi sürüyor. 15 Temmuz'da asker ile yapılamayan darbe şimdi toplumun tabanında geniş mağduriyetler yaratılarak yapmak isteyen FETÖ'cü kriptolar ve Erdoğan düşmanları var."

Öte yandan, Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet, yarın Irak'ın kuzeyinde temaslarda bulunacak.

Erbil ile Süleymaniye kentlerini kapsayacak ziyarette, Selahattin Demirtaş'a HDP'li bazı eş genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin eşlik edeceği belirtildi.

Heyetin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve bazı parti temsilcileri ile çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumlarla görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi.

HDP’den yapılan açıklamada, söz konusu ziyarette "Kürtler arası diyalog, ortak paydalarda buluşma, Kürt sorununa demokratik ve barışçıl çözüm ile dayanışma konularında görüş alışverişinde bulunulacağı" ifade edildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183