Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

DBP'li, Diyarbakır vatandaşını mağdur etti

 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı belediyelere  görevlendirme yapılmasına tepki bahanesiyle DBP'li Diyarbakır Büyükşehir  Belediyesi bünyesindeki belediye otobüslerinin hizmet vermemesi vatandaşları  mağdur etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüsleri, KHK gereği  bazı belediyelere görevlendirme yapılmasına tepki gerekçesiyle hizmeti durdurdu.  Otobüsler, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajı ile doğalgaz  yakıt istasyonuna çekildi.

Belediye otobüslerinin hizmet vermediği kentte, halk otobüslerinin  yetersiz kalması üzerine vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

"O YAŞLI KADINA BUNU YAŞATMANIN NE ANLAMI VAR"

Ulaşımda sıkıntı yaşayan vatandaşlardan Veysel Ergüven, merkez Yenişehir ilçesinde uzun süre durakta otobüs  beklediğini söyledi.

Belediye otobüslerinin hizmet vermediğini ifade eden Ergüven, belediye  yönetiminin keyfi uygulamalarla vatandaşa hizmetin ulaşmasına engel olduğunu  belirtti.


Ergüven, şöyle konuştu:
"Otobüslerin hizmet vermemesi kesinlikle doğru bir karar değildir.  Şikayet ediyoruz, kimse takmıyor. Kimi kime şikayet ediyoruz. Ulaştırma  dairesindeki yetkililere yönlendiriyorlar ancak kimse telefona cevap vermiyor.  Ben gencim, yürüyebilirim ancak yaşlı insanlar var. Durakta beklemeye takati  olmayan yaşlılar ağacın gölgesinde oturuyor. O yaşlı kadına bunu yaşatmanın ne  anlamı var."

"SİYASETİ MECLİS'TE YAPMALARI GEREKİYOR"

Aynur Ateş ise ulaşımda yaşadıkları sıkıntının sadece bugün ile  sınırlı olmadığına işaret ederek, eylemler dolayısıyla vatandaşın mağdur  edildiğini söyledi.

Belediye hizmetlerinin engellenmesinin yanlış olduğunu kaydeden Ateş,  "Acil gitmemiz gereken yerler olabiliyor. Bu tarz şeyler grev değildir. Siyaseti  Meclis'te yapmaları gerekiyor. Halkı mağdur etmemeleri lazım." dedi.

Hacı Özçiftçi de ulaşımda yaşanan sıkıntı dolayısıyla insanların  mağdur edildiğini belirterek, "Biz her gün bu durumdayız. İşe gideceğiz ama  gidemiyoruz." diye konuştu.

Yunus Altınok, eşiyle yaklaşık bir saattir durakta beklemek zorunda  kaldığını söyledi.

Fatma Tosun, belediye otobüslerinin hizmet vermemesi dolayısıyla  durakta annesi Seve Tosun ile mağdur olduklarını belirtti.

Seve Tosun da Kürtçe durakta beklerken yorulduğu için ağaç gölgesinde  oturduğunu kaydetti.

Diyarbakır'da DBP'li belediye vatandaşı mağdur etti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183