Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Çocuk ve Kadın Sığınma Evleri istiyoruz

CHP İstanbul İl Kadın Örgütleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü olan 25 Kasım günü Saraçhane’de bulunan İBB CHP Meclis Grup Toplantısı Salonu’nda bir basın toplantısı gerçekleştirdiler. Basına toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, kadın milletvekilleri, meclis üyeleri, ilçe başkanları, yöneticiler ile İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı’ndan kadın yöneticiler katıldı.

Fiziksel ve psikolojik şiddet son bulsun’

CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yeşim Ağırman, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü dolayısıyla tüm siyasi parti kadın temsilcilerine dayanışma ve mücadele için çağrıda bulunarak İBB’nin Saraçhane’de bulunan binasında gerçekleştirilecek ortak basın açıklamasına davet etmişti. 25 Kasım günü İBB’nin Saraçhane binasında toplanan CHP ve diğer siyasi partili kadınlar İBB’nin meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldılar. Basın açıklamasını gerçekleştiren CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, ‘Kadına yönelik sistematik bir şekilde artarak devam eden kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetin son bulmasını istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere 39 ilçe belediyemizden Kadın ve Çocuk Sığınma Evleri için gereken adımların atılmasını bekliyor ve diliyoruz’ dedi.





Devlet ciddi adımlar atmalı’

Türkiye’de kadınların şiddete uğramadığı, vahşice katledilmediği, evde, işte, sokakta, şiddet tehdidine uğramadığı, çocukların istismara maruz kalmadığı bir tek günün bile olmadığı vurgulanan açıklamada, ‘Kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen tüm bu suçlarda her gün karşımıza çıkan adaletsiz yargı kararları bir diğerini aratır hale geliyor. Ülke ekonomisinde yaşanan krizin yükü en çok kadınların omuzlarına yüklenirken, kadın cinayetleri artıyor, şiddet vahşileşiyor, bu şiddeti önlemek için devlet nezdinde tek bir somut adım bile atılmıyor’ denildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kadınlar ve çocuklara yönelik geliştirdiği sosyal projelerinden dolayı teşekkür ettiklerin belirten Ağırman, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini dilediklerini belirtti.

FİDAN UĞUR- KENT YAŞAM
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183