Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

CHP’liler, 92 yaşındaki eski il başkanlarını ziyaret etti

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Semih Esen ve CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, parti yöneticileri ile birlikte CHP’nin Antalya’daki en yaşlı üyesi Tevfik Şahin’i evinde ziyaret etti. 15 Eylül 1923 tarihinde doğduğunu ve 1944 yılından bu yana CHP üyesi olduğunu anlatan Şahin, ülke gündemini yakından takip ettiğini belirterek, ilerlemiş yaşına rağmen gençlere taş çıkartacak şekilde güncel siyasi konularla ilgili yorumlarda bulundu. İsmet İnönü ve Bülent Ecevit dönemlerinde CHP’de 9 yıl il başkanlığı yaptığını aktaran Şahin, İl Başkanı Esen’in sorusu üzerine 29 Mart’ta yapılan ön seçimi değerlendirdi.

Parti üyelerinin aldığı karara saygı duyulması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Hiç kimse, halkı temsil edecek insanları kendi kafasına göre yönlendirmesin” dedi.

'EĞİTİM VE İNSANLIK DEĞİŞTİ'

Aksu Köy Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar öğretmenlik yaptığını vurgulayan Şahin, artık öğretmenlere gereken değerin verilmediğini söyleyerek, “Öğretmen yalnız çocukların öğretmeni değildir. Toplumun öğretmenidir. Öğretmen toplumun gözyaşları içerisinde vurularak öldürülecek adam değildir. Eğitim değişti, insanlık değişti. Öğretmen olarak bizler topluma bir şeyler kazandırdık, fakat türlü oyunlar geliştirerek kazancı kayba dönüştürmeye başladılar” şeklinde konuştu. Kurtuluş Savaşı ve sonrasında yaşananları hatırlatarak ülkenin geldiği durumu eleştiren Şahin, “Birlikten kuvvet olur. Beraberlikten de insanlık doğar, vicdan doğar ama cüzdan dolmaz. Ayrıldık işte hepimiz. Kaça bölündük baksanıza.

Kimisi dağa çıktı, kimisi ovaya gitti herkes kendi başına bir buyruk oldu. Türkiye 77 milyon diyorlar. 70 milyonu aç, sefil, yardıma muhtaç. Bizi yönetenler işte böyle yönetiyor. Bize bakış açıları sinek kadar yok” ifadelerini kullandı. Nasıl CHP’li olduğunu 1944 yılında yaşadığı bir anısına dayanarak özetleyen Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “O yıl İsmet Paşa Aksu’daki okulumuzu ziyarete geldi. Bir arkadaşım İsmet Paşa’ya ‘Çeyrek ekmekle karnımız doymuyor’ dedi. Başını yere çevirdi, gözleri yaşardı. ‘Biz sizi aç bıraktık, sefil bıraktık ama anasız babasız bırakmamak için elimizden geleni yaptık, bu vatanı böyle kurtardık biz’ dedi. Ben o günden bu yana Cumhuriyet Halk Partiliyim.” İl başkanlığı yaptığı dönemlerde İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını özenle saklayan Tevfik Şahin’e Budak ve Esen ziyaret sonunda Atatürk’ün az görülmüş fotoğraflarından birini hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
CHPZiyaretTevfik Şahin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183