Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç Kentsel dönüşüm İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

CHP Balıkesir Milletvekilleri, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Mehmet Tüm ve Belediye Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza partisinin Bandırma İlçe Teşkilatı'nda 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi.

MHP'nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AK Parti'nin ülkeyi seçime götürdüğünü ifade eden CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "MHP’nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AKP ülkeyi seçime götürdü ve 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıktı. MHP koalisyon hükümetinin kurulmasına destek vermeliydi.” dedi. 7 Haziran seçimlerinde bir milli irade oluştuğunu dile getiren Tüm, şunları kaydetti: “Biz ona Cumhuriyet Halk Partisi olarak saygı gösterdik. O seçimlerde seçmenlerin yüzde 60’ı AK Parti’ye 'hayır' demişti, bu tabloda bir hükümetin kurulması gerekiyordu. MHP’nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AKP ülkeyi seçime götürdü ve 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıktı. MHP koalisyon hükümetinin kurulmasına destek vermeliydi.”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da Türkiye'de bu kadar olumsuzluk ve kaosa rağmen AK Parti'nin bu kadar oy olmasına şaşırdıklarını ve anlam veremediklerini kaydetti. Havutça, "1 Kasım seçimlerinde AK Parti beklenenin çok üzerinde bir oy aldı. Türkiye'de bu kadar olumsuzluk ve kaosa rağmen bir başarı hikâyesi çıkartılıyorsa bu ülkede o zaman kaoslar başarı getiriyor demektir." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimlerinde ilçede 41 bin 53 oy aldığını anımsatan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise 1 Kasım seçimlerinde ise ilçede 41 bin 191 oy aldığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilçedeki oylarını koruduklarını dile getiren Mirza, 7 Haziran seçimlerinde ilçede AK Parti ile 12 bin olan oy farkının 6 bine inmesinde partilerinin oylarının düşmesinin değil HDP ve MHP seçmeninin tercihlerini AK Parti’den yana kullanmasından kaynaklandığını açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183