Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Büyük Zafer Kutlanıyor !

30 Ağustos Zafer Bayramı Törenleri ilk olarak devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ilk tören için aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir'e çıktı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MESAJINI OKUDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından mesajını paylaştı:

"AZİZ ATATÜRK"

Aziz Atatürk, bugün büyük zaferin 94. yıldönümünü yadediyoruz. Kurtuluş Savaşımızı büyük zafere ulaştıran azim ve inançla var gücümüzle çalışıyoruz. Terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan birlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz.

"RUHUN ŞAD OLSUN"

Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi tarihi projeler azmimizin birer örneğidir. 15 Temmuz gecesi ortaya koyulan irade en büyük güven kaynağımızdır. Bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.


İLKLERİN GÜNÜ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası sivilleşmeye ve güvenliğe yönelik ilk adım 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına yansıdı.

İLK KEZ TANK, TOP, SAVAŞ UÇAĞI VE HELİKOPTER TÖRENLERDE YER ALMAYACAK

15 Temmuz’dan sonraki ilk 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında tank ve top gibi zırhlı araçlar, savaş uçakları ve helikopterler ilk kez yer almayacak.

İKİNCİ TÖREN AKM’DE

30 Ağustos kutlamalarıyla ilgili Anıtkabir’deki törenin ardından ikinci tören Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Bu törenlerde her yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vurucu gücü sergileniyordu. Ancak bu yıl ki programda bunun yerine sivil bir görünüm hâkim olacak.

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ UÇUŞU YAPMAYACAK

Türk Yıldızları 30 Ağustos törenlerinin gelenekselleşen gösteri uçuşunu yapmayacak. Tank ve top gibi zırhlı araçlarla helikopterler de törenlerde olmayacak. İlk kez sivil lise öğrencileri geçit törenine katılacak, askerlerle birlikte protokol tribününü selamlayacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183