Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Başakşehir’de geleceğin müzisyen ve ressamları yetişiyor

 İstanbul’un yeni ilçelerinden biri olan ve Bahçeşehir, Kayaşehir, Başakşehir Etaplar gibi modern yapıların inşa edildiği Başakşehir’de Şahintepe, Altınşehir ve Güvercintepe gibi orta mahalle olarak adlandırılan bu mahallelerde var.

Kanal İstanbul Projesi nedeniyle bölgede kentsel dönüşüm başlatılamasa da Kültür Merkezleri, Bilgievleri ve Spor Merkezleri ile sosyal dönüşüm sağlanması için çalışmalar devam ediyor. Sosyal belediyecilik alanında yapılan başarılı çalışmalarla eğitim, spor ve sanatta güzel neticeler alınıyor.

Başakşehir Belediyesi bilgievlerinde resim ve müzik eğitimi alan öğrencilerden 27’si güzel sanatlar lisesini kazandı.

Alanında uzman eğitmenler tarafından yetiştirilen öğrenciler, görsel sanatlarda resim bölümü, müzik alanında da keman, gitar, piyano, ney bölümlerine girdi.

Başakşehir Belediyesi Bilgievlerinde resim ve müzik bölümlerinde eğitim alan 8. sınıf öğrencileri eğitim döneminin başından itibaren hazırlık programına alınıyor. Her öğrenci için özel çalışma programı hazırlanırken genç sanatçılar bilgievlerinin açık olduğu saatlerde de diledikleri zaman öğretmenleri ile özel olarak çalışabiliyor.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Bilgievi eğitmenleri, sanatla uğraşmanın okul başarısına engel olmadığını ve Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarında yetenek kadar TEOG puanının %30 oranında etkili olduğunu dile getirdi.

“FARİD FARJAD GİBİ KEMAN ÇALMAK İSTİYORUM”

6 senedir Şahintepe Bilgievi’ne devam eden Melisa Melis Yücal’da Kayaşehir Güzel Sanatlar Lisesi Keman Bölümü’nü kazandı. Yücal’ın en büyük hayali dünyanın en hızlı keman çalan müzisyeni olan Farid Farjad gibi olabilmek. Bilgievinde keman eğitimi yanında tiyatro, resim, siyer kurslarına da devam eden Melisa, “Sokakta boş boş dolaşan arkadaşlarımızın aksine bizler dolu dolu eğitimler alıyoruz. Çocukluğumdan beri keman çalan müzisyenlere imrenerek bakıyordum. Keşke bende böyle çalabilsem, diyordum. Farid Farjad benim idolüm, onun gibi keman çalabilmeyi istiyorum. Bilgievlerinde, Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanabilmek için yoğun bir hazırlık süreci geçirdik. Bu süreçte bilgivi açılınca buraya geldim, akşam kapanana kadar çalıştım.

Çalışırsanız ve yeteneğiniz varsa yapamayacağınız bir şey yok” diye konuştu.

“9 YAŞINDAN BERİ HAYALİMDİ”

Gülbahar Özcanoğulları da Güzel Sanatlar Lisesi Keman Bölümünü kazandı Özcanoğulları, bilgievleri olmasaydı sınavı kazanamayacağını ifade ederek şöyle konuştu, “ Üç buçuk senedir Şahintepe Bilgievi’nde keman eğitimi alıyorum. Keman benim 9 yaşından beri çalmayı hayal ettiğim bir enstrümandı. Keman çalmaya başladığım zamandan itibaren Güzel Sanatlar Lisesi’ne girmeyi hayal ediyordum. Güzel Sanatlar Lisesi’nde alacağım eğitimle kemanı çok iyi çalabilmeyi istiyorum. Eğitim sürecinde Başakşehir Belediyesi’nin Müzik Akademisi’ne de devam etmeyi düşünüyorum.”

“PABLO PİCASSO’NUN RESİMLERİNİ ÇOK BEĞENİYORUM”

Bir diğer sanatçı adayı Semanur Aksoy, şunları söyledi; “Akif İnan Bilgievi’nde bir yıldır resim eğitimi alıyorum. Annem çok iyi resim yapıyor. Hep o’nun gibi güzel resim yapabilmeyi istedim. Okuldaki öğretmenim bendeki yeteneği fark etti ve bilgievine yönlendirdi. Neredeyse yürümeye başladığımdan beri resim yapıyorum. Resim yapmak beni çok rahatlatıyor. Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandığım için çok mutluyum, bilgievindeki öğretmenlerime teşekkür ediyorum.  Pablo Picasso’nun resimlerini çok beğeniyorum. İç mimar olmak istiyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183