Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı

Bu haber kez okundu.

Bağcılar Müftülüğü, özel Ramazan programıyla izleyenlere huzur verdi

 

Bağcılar Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda kurduğu Ramazan Etkinlik Alanı, dün akşam önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bağcılar Müftülüğü tarafından teravih namazından sonra “Ramazan Çadırı” isimli farklı içerikte bir program yapıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle yapılan açılışın ardından konuşma yapan İlçe Müftüsü Ekrem Saylam şunları söyledi: “Bu Ramazan ayının konusu infak. Hadisi şeriflerde,bir müminin sadece bu çağdaş dünyanın bize dikte ettiğinin tam tersine diğer Müslüman kardeşleriyle paylaştıkça insanlığının farkına varacağını; Allah’ın kulu olmanın lezzetini ve hazzını yaşayacağını öğrenmiş olduk.  Dünyevileştiğimiz,  hazların ve lezzetlerin kulu kölesi olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. İşte insanın Allah’tan başka varlıklara kul köle olduğu bir dönemde Ramazan bize açığı hissederek paylaştırarak farklı bir atmosferi ve iklimi yaşatıyor. Allah’ın bu iklimini yaşadığımız için ne kadar şüküretsek azdır.”

Din görevlilerinin okuduğu ilahiler geceye renk kattı

Gecede din görevlilerinden oluşan Tasavvuf Musikisi grubu da okudukları ilahilerle geceye renk kattı. Kaside ve Hadis okumalarının da yapıldığı programda sık sık getirilen salavatlar ve okunan Kuran-ı Kerim, dinleyenlere manevi şifa oldu. Bir saat süren ve yoğun ilgi gören program, alandakilerle yapılan toplu duayla sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183