Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası belediye Haber YGS

Bu haber kez okundu.

Aydın'da yaşayan Esma Nine 108 yaşında hayatını kaybetti

Aydın’ın Umurlu Mahallesi’nde yaşayan 108 yaşında hayatını kaybeden Esma Vardar son yolculuğuna uğurlandı. Mahallenin en büyük ferdi olan Esma Vardar’ın ölümü sevenlerini ve yakınlarını derinden üzerken Yaşlı Nine’nin iyilik meleği gibi olduğu belirtildi.
Esma Ninenin her gün sabah erkenden uyandığını belirten yakınları, “Sabah kahvaltı etmesi için uyandırmak istedik cevap vermedi. Meğerse uykusunda son nefesini vermiş” diye konuştular.
Kurtuluş savaşını ve yokluk yıllarını yaşayan ender kişilerden biri olan ve Atatürk’ü tanıyan son insanlar arasında yer alan Umurlu’nun tanınmış isimlerinden Evranos Vardar’ın annesi, Hakan Başlık’ın ninesi Esma Vardar için Orhan Gazi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Esma Nine kılınan cenaze namazının ardından Umurlu Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.
Bilindiği gibi; 1908 yılında Aydın’da doğan Esma Vardar, ilerlemiş yaşına rağmen vücut sağlığının yanında akıl sağlığı da gayet yerinde idi. Sürekli doğal beslenmenin ve ibadetin öneminden söz eden Esma Nine 108 yaşında olmasına rağmen, birçok sureyi ezbere bilir ve okurdu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183