Öne Çıkanlar ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu haberler gelecek

Bu haber kez okundu.

Avcılar'da her canlı önemli

 Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin talimatı ile köpek ve kedilerin rehabilitesi için korunaklı oyun parkı yapılmıştı. Oyun Alanları’nın hayvan barınaklarına göre en büyük avantajı, terk edilmiş ya da sokakta yaşayan hayvanlar için sadece kısırlaştırılıp, tel örgü içinde yaşadıkları alanlar yerine, psikolojik destek görüp oynayacakları ve daha fazla sevgi ile eğitim görebilecekleri yerler olması dikkatleri çekiyor. Oyun Alanları’nın yapımın da ise yine Avcılar Belediyesi tarafından “Geri Dönüşüm” ile kazandırılan malzemeler kullanılıyor.
Sokak hayvanları rehabilite merkezinde her türlü veterinerlik hizmeti verildiğini kaydeden Başkan Toprak Benli; “Hayvanlar burada tedavi sürecinde, biz barınaklara karşı olduğumuz için tel kafes içinde olmaları yerine geri dönüşüm malzemelerinden yaptığımız oyun parkında vakit geçiriyorlar” dedi.



AVCILAR’DA GÜZELLİK YARIŞMASI
Avcılar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Köpek Güzellik Yarışması düzenledi. Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Gümüşpala Şantiyesi’nde gerçekleşen Köpek Güzellik Yarışması’na katılımın yoğun olduğu gözlendi.
Sokak hayvanlarına sahip çıkılması, daha iyi davranılması ve satın almak yerine sahiplendirilmesi temalı konuşmaların yapıldığı programda; Avcılarlı çocuklar barınakta yaşayan hayvanlara yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Birbirinden güzel köpeklerin yarıştığı programda ilk 3’e giren hayvanlara mama hediyesi verilirken sahiplerine de kupaları teslim edildi.



Senay BADUR-Kent Yaşam
               
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183