Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Ateş Ünal Erzen; “Adımız iyi, kaynağımız Atatürk’ün ilkeleri”

 

MEVCUT BAŞKAN ADAY OLMASAYDI, ADAY OLMAYACAKTIM

İYİ Parti adaylığı belli olduğu halde, Cumhuriyet Halk Parti adayının açıklanmasını beklediğini, diğer aday adaylarıyla görüştüğünü ve Kerimoğlu dışında birinin adaylaşması durumunda, Bakırköy’de ittifak yolunun da açılacağını da söyleyen Ünal Erzen, “Bakırköy, yaşam biçimini değiştirmek istemeyen, çağdaş ve Atatürkçü düşünceye sahip insanların yaşadığı bir semttir. Bizim sosyal demokratlarla, Atatürkçülerle ve CHP ile hem ittifakımız var, hem de gönül bağımız var. CHP’nin tüzel kişiliğine ve 6 okuna sonuna kadar saygı duyuyorum. İBB ittifak adayımız Ekrem İmamoğlu’nun kazanması için de canla başla çalışacağız. Ne yazık ki şu anki mevcut Bakırköy yönetiminin Atatürkçü düşünceyle ilçemizi yönettiğine inanmıyorum” dedi.

2004-2014 ARASI YAPILAN MERKEZLER İSİM DEĞİŞTİREREK YENİDEN AÇILDI

2004 ve 2014 yılları arasında yapılan hizmetlerin tabela değişikliği le önce yeniden açıldığını, sonrasında da atıl hale getirildiğini ifade ederek, açıklamalarını sürdüren Ünal Erzen, yeni dönemde sosyal belediyecilik adına yapılan hizmetlerin neredeyse tamamının kaldırıldığını, ücretsiz verilen hizmetlerin ücretlendirildiğini ya da tamamen kaldırıldığını görmenin üzüntüsünü yaşadığını hissederek, “Artık geceleri uyuyamıyordum. Bir dönem daha belediye başkanlığı yapıp, kaldırılan tüm hizmetleri sosyal belediyecilik anlayışı ile yerine getirip, Bakırköy’ü emin ellere bırakmak ve geleceğin mirasçısı çocuklarımıza mutlu bir ilçe bırakmak istiyorum” diyerek devam etti.

BOTANİK PARK’IN HALİ İÇLER ACISI

“Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerine ev sahipliği yapan, girişte konuşan dinozor heykelleri olan, su parkı ve oyun ekipmanları ile 11 tematik bahçesi, 262 bin 500 civarı bitki türünün olduğu Botanik Park’ı insanlar hem eğlensin hem de bilgi edinsin düşüncesi ile 96 bin metre kare alana inşa ettik. Ziyaretçileri E-5 araç trafiğinin rahatsız edici sesinden korumak amacıyla kenarlarına ses bariyeri halinde ağaçlar diktik. Çocuk oyun alanları, heykeller, doğal gölet, süs havuzları, göçmen kuşlar için yapılmış bekleme alanları, piknik alanları ve sosyal tesislerini de vatandaşlar gelsin hoş vakitler geçirsin diye yaptık. Yaşlı ve engelliler için de gerekli her şeyi düşündük, parkta gezebilmeleri için golf arabaları tahsis ettik. 24 saat boyunca güvenlik görevlileri olan bir yer yaptık” Ateş Ünal Erzen, Botanik Park’ın özelleştirildiğini, otoparkında valelerin olduğunu ve geçtiğimiz yıllarda uyuşturucu satılıyor diye basında yer aldığını görmenin, kendisini derinden üzdüğünü belirtti.

LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ AMACINA UYGUN İŞLETİLMİYOR

“Türk operasının duayeni Leyla Gencer adına, opera prodüksiyonları ve konserler sergilemek üzere, Avrupa yakasının tek ve en büyük opera salonunu Atatürk Kültür Merkezi AKM’ye alternatif olması için açmıştık” diyen Ünal Erzen, Leyla Gencer’in kuruluş amacına uygun işletilmediğini de üzüntüyle takip ettiğini söyledi. Merkez 2014 yılında Arkitera.com'da en beğenilen ilk 5 proje arasına girmişti.

(LEYLA GENCER RESMİ)

OSMANİYE SEMT ÇAMAŞIRHANESİ KALDIRILDI

“Gelir seviyesi en düşük mahallemiz olan Osmaniye’de Semt Çamaşırhanesi ve hemen yanına duş odası yapmıştık. Her gün ortalama 300 kg çamaşır yıkama kapasitesi ile Türkiye’de ilkti. BAKKART’lı her vatandaşımız çamaşırını yıkatabiliyor, aynı gün veya bir gün sonra teslim alabiliyordu. Vatandaşlarımızın yanı sıra, yurtlarda kalan öğrencilerimizde faydalanıyordu.  Okuldan gelen çocuklarımız ve imkanı olmayan vatandaşlarımız, duş hizmetinden yararlanıyordu. Amacımız Bakırköy’de hiçbir vatandaşımızı kimsesiz bırakmamaktı. Göreve geldiklerinde ilk burayı kapattılar”

KREŞLER VE KIZ YURDU DA ÜCRETSİZDİ


“Türkan Saylan Kız Öğrenci Misafirhanesi yaptık ve öğrencilere ücretsiz hizmet verdik. Çamaşırhaneleri, etüt odaları, bilgisayar odaları ve üç öğün yemekleri de ücretsizdi. Çocuklarımızı cemaat yurtlarından da koruyabiliyorduk”

“Yönetime geldiğimde belediye çalışanlarının çocukları için 2 kreşi vardı. Bu sayıyı 7’ye çıkardık. Kadının ekonomiye katkısı ve özgürlüğü için, aldığı maaşı bakıcıya vermeden, belediye hizmeti olarak ücretsiz hizmet verdiğimiz kreşlerimize,  annelerimiz çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabiliyorlardı. Kreşlerimizin özelliği, engelli ve engelsizler hep birlikte karma eğitim almalarıydı. Bazı kreşlerin adını değiştirerek yeniden açtık dediler, sonra ücretli yaptılar, uzman öğretmenlerin işine de son verdiler”

BAKGEM GENÇLERİMİZİN HAYALLERİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ YERDİ

“Dershaneye gitme olanağı bulamayan öğrenciler için hizmete sunduğumuz BAKGEM (Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi) gençlerimizin “Hayallerimizin gerçekleştiği adres” dediği, özel dershanelerle yarışan bir hale gelmişti. Dershanemizde Türkiye’de olmayan bir şeyi de yapmış, işitme engelli öğrencilerimiz için de bir sınıf açmıştık. Şimdilerde tek katlı bir binaya taşındı ve kaç çocuk eğitim alıyor, başarı sayısı nedir hiçbir şey bilinmiyor”

SAĞLIKTA BAKIRKÖY BİR NUMARAYDI



“Sağlıkta devrim yarattık. Bak-kart aracılığı ile her eve bir ambulans getirdik. Bak-kartlı vatandaş telefon ettiği anda 7-8 dakika içinde ambulans bulunduğu yere geliyordu. Yaptığımız protokol gereği 7-8 dakika içinde ambulans hastaya ulaşmazsa cezaya tabiydi. Bak-kart sahibi vatandaş Türkiye’nin öteki ucundaki köyüne de gitse sistem aynı şekilde anlaşmalı şirket tarafından yönlendirme yapıyordu. Şimdi o protokol yok ve ambulans hizmeti de kaldırıldı”

“Tıp merkezimiz alanında uzman doktorlarımız ve son teknoloji ürünü cihazlarımızla vatandaşlarımıza hizmet veriyor, tanı, teşhis, tedavi hizmetini alıyor, kanser ilacı dâhil belediyemiz eczanesinden temin edebiliyordu”

 “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdiğimiz Destek Bak-kart’a aylık 300 tl yüklüyor, vatandaş da istediği yerden gıda ve hijyen malzemesini normal kredi kartı gibi kullanabiliyordu. Kredi kartından farkı olmadığı için de vatandaşın alış veriş yaparken yüzü kızarmıyor, ülkenin neresine giderse kullanabiliyor, kimseye de mahcup olmadan gittiği yerde ihtiyacını karşılayabiliyordu”

“Çocuklarımız için ücretsiz ağız ve diş sağlığı polikliniğimiz vardı. Engelliler için havuzumuz, termal kampımız vardı.”

OKULLARIMIZA SU ARITMA TESİSİ KURMUŞTUK


“Bakırköy’de ilk göreve başladığımızda, ilçemizdeki 44 okula 657 milyar liralık yatırımla su arıtma cihazı kurduk. Çok basit gibi görünen ama çocuklarımızın sağlığını derinden etkileyen bu cihazlarla bir ilke imza atmıştık. Şimdiki siyasi aktörlerin proje olarak sunduğu arıtma sistemini, biz 10 yıl önce Bakırköy’de yapmıştık. Çocuklar hem sağlıklı su içsin, hem de üç beş lirada olsa harçlıklarını suya vermesinler istemiştim. Şimdi bu hizmetimiz ne durumda, bakımları yapılıyor mu hiç bilmiyorum”

DEPREM ÖNLEMLERİMİZİ ALMIŞTIK

“Ülkemizin deprem gerçeği ve ilçemizin etkilenme oranı bilim adamları tarafından söyleniyor. İlçemizdeki binaların yüzde 70’i eski ve yaşlı. Benim dönemimde BAKUT ile bir proje yapmıştık ve 11 bin 200 binanın taramasını yaparak, hangi binada, hangi dairede kaç kişi yaşıyor, kaç yaşında, sürekli bir hastalığı var mı, kullandığı ilaçlar nelerdir gibi tespitlerimizi yaparak kayıt altına alınmıştık, almaya da devam ediyorduk. Olası bir depremde, kurtarma ekipleri kayıtlı bilgilerle arama kurtarma çalışmalarını yapsın, binadaki kişi ve sağlık verilerine göre anında müdahale edilebilsin diye uğraşıyordum. Van depremi olur olmaz oraya gittim ve belediyemiz bünyesinde kurulan BAKUT, benden önce gitmiş, AKUT gibi çalışmıştı. Öğreniyorum ki BAKUT’u da kaldırılmış”

“Türkiye’nin her yerinde aynı anda deprem olma ihtimali söz konusu olmadığına göre, en sağlıklı çözüm farklı illerden arama kurtarma ekipleri ile anlaşma yapmaktı. Bu düşünceyle, Genel Kurmay’dan izin alarak Kırklareli, Lüleburgaz tarafından olası bir deprem durumunda ilk olarak Bakırköy’e gelecek arama kurtarma ekibiyle, ikinci olarak Karşıyaka Belediyesi ile bir anlaşma imzaladık. Anlaşmanın bir tarafını Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, diğer tarafını ben imzaladım. Hatta bu anlaşma sağlam ve örnek olsun diye ortasına da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imza attı. Uçak şirketleri ve helikopter firmalarıyla sözleşmeler yaptık. Bu ağ ülke genelinde yapılsa, depremden en az hasarla çıkarız. Bu anlaşmalarda kaldırdı, protokolde yırtıp atıldı”

İŞÇİ VE MEMUR MAAŞLARINI BİR GÜN DAHİ GECİKTİMEDİM

Büyük bir borçla 31 Mart akşamı belediyeyi devir alacağı söyleyen Ünal Erzen, seçimin hemen ardından işçi ve memurların maaşının verileceğini söyleyerek, “Ne profesyonel iş hayatımda, ne de belediye başkanı olduğum dönemde işçi ve memur maaşlarını bir gün dahi geciktirmedim” dedi.

BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKTIM

Bu güne kadar tutamayacağı sözü vermediğini, verdiği tüm sözleri de yerine getirdiğini ifade ederen Ünal Erzen, Bakırköy Belediyesi’ni 130 milyon borçla devraldıklarını, 236 milyon borçla da devrettiklerini belirterek, belediyenin kesin hesaplarında da bunun kayıtlı olduğunu söyledi.

Başkanlık yaptığı dönemde Osmaniye Mahallesi’ndeki 22 dönüm araziyi, açtıkları davalar sonunda belediyeye kazandırdıklarını ve yeni dönemde bu arazinin metro çalışmaları kapsamında 220 milyon liraya kamulaştırıldığını, dolayısı ile borçsuz bir belediye bıraktığını belirten Ünal Erzen, kamulaştırılan bu arazinin parasının ne olduğuyla ilgili de bir bilginin olmadığını söyledi. Şimdilerde söz konusu borcun akıl almaz boyutta olduğunun iddia edildiğini ve 800’lere varan meblağlar telaffuz edildiğini söyledi.

ATEŞ ÜNAL ERZEN PROJELERİNDEN DE BAHSETTİ

İlk önce eski Bakırköy’ü geri getireceklerini, hizmete açılmayan, açık olsa dahi işlevselliğini kaybeden, amacı dışında kullanılan tüm birimleri yeniden hayata geçirerek işe başlayacaklarını söyleyen Ünal Erzen, projelerini de bahsetti, önceliğinin çocuklar ve gençler olduğunu belirtti.

KENTSEL TASARIM ATÖLYESİ

Bakırköy’de öncelikle bir Kentsel Tasarım Atölyesi kuracağını, üniversitelerde mimarlık okuyan öğrencilerin uzmanlarla birlikte kuracakları atölyede geleceklerine yatırım yapacaklarını ve yakın tarihte kalkacağı söylenen havaalanı ile ilgili, hükümetin karşısına geleceğin mirasçılarının yaptığı tasarımlarla çıkacaklarını belirten Ateş Ünal Erzen, “Gençleri hem eğiteceğiz, hem de çalışmalarını sağlayacağız. İnşallah İBB’yi Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu alacak ve bizde gençlerimizin yaptığı kentsel dönüşümü kendisine sunacağız. O zaman işimiz çok daha kolay olacak” dedi.

TEKNOLOJİ TASARIM VE YAZILIM ATÖLYESİ

Gençler ve çocuklar için Teknoloji Tasarım ve Yazılım Atölyesi açacağını, tüm teknikleri sunarak geleceğin yazılımcılarının yetişmesinin önünü açacaklarını söyleyen Ünal Erzen, “Atölyelerimizde eğitim görecek çocuklarımıza şimdiden söz veriyorum. Onlara yaz tatillerinde Google ve Apple’den staj imkânı sağlayacağım. Neden Atatürkçü bir çocuğumuz Google sistemi kurmasın. Neden yeni bir yazılım icat edemesin. Çocuklarımızı eğitecek olan bizleriz ve ülkemizin yüz yıl sonrasından endişe duymak istemiyorsak, tüm yatırımızı onlara yapmalıyız Bu yüzden ‘Geleceğe dönüş olarak yola çıktım

HER MAHALLEYE BİR MECLİS

Belediye Başkanı’nın her gün mahallelerde olmasının imkansız olduğunu ve her sokaktan haberdar olamayacağını da sözlerine ekleyen Ünal Erzen, 15 mahallede meclis binası kuracağını ve bir meclis üyesini de görevlendirerek, muhtarlarının da içinde olduğu, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve halkında içinde olduğu danışma kurulları oluşturacağını ifade etti. Ortak akılla birlikte, katılımcı belediyecilik modelini hayata geçirdiğini söyledi.

HAYVAN PANSİYONU SÖZÜ VERDİ  

“Göreve geldiğimizde, Osmaniye de küçük ve yetersiz bir barınak vardı. Ataköy’e taşıyarak acil müdahale ve kısırlaştırmaların da yapıldığı bir tesis yaptık ama şimdilerde hayvan severlerin şikayetleri ortada. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Yaşam hakkının tüm canlılar için eşit olduğunu savunan biri olarak, barınağı eskisinden çok daha iyi şartlarla donatacağımı taahhüt ediyor, hayvan sever dostlarımızın taleplerini ortak aklı esas alarak hep birlikte yapacağımızın sözünü veriyorum. Evcil hayvanları olan ilçe sakinlerimizin iş gezileri ve tatillerinde, can dostlarını gönül rahatlığı ile bırakacağı hayvan pansiyonu müjdesini de sizlerle paylaşıyorum”

BELEDİYE BAŞKANI, YAPTIĞI HİZMETLERLE VATANDAŞIN YANINDA YER ALIR

Açıklamalarının ardından başkanlığı döneminde halktan kopuk olduğu yönündeki eleştirilere de cevap veren İYİ Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, “Vatandaşınızın tüm sağlık hizmetlerini verebiliyorsanız, binlerce kişinin evine anında ambulans yollayabiliyorsanız, belediye aracılığı ile seyahate çıkan vatandaşlarınızı sabahın köründe uğurlayabiliyorsanız, aç kalan vatandaşım olmasın diye aş evinizde düzenli yemeğinizi pişiriyorsanız, temiz gezsin diye çamaşırını yıkıyorsanız, kadınlarınızın hem ekonomik özgürlüğünü sağlamak,  hem de ülke ekonomisine katılmasını sağlamak amacı başta olmak üzere, çocuklarını bırakacağı sağlıklı, güvenli ve eğitimi ile örnek kreşler hayata geçirebiliyorsanız, yurtlarınızda kalan öğrencilerin için gözü arkada kalmayan aileler için çalışıyorsanız, sokaktaki hayvanlarınızın bakım, tedavi ve beslenmesini yerine getiriyorsanız, vatandaş sizi zaten yanında hissediyordur”

CHP İLE HEM İTTİFAKIMIZ, HEM DE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR

“Bakırköy CHP’nin zannettiği gibi kale falan da değildir. 99 yılında CHP adayının burada aldığı oy oranı 7.5’tir. Kale efsanesi 2004 den sonra başladı. Bakırköy; yaşam biçimini değiştirmek istemeyen, çağdaş ve Atatürkçü düşünceye sahip insanların yaşadığı bir semttir. İttifak adayımız Ekrem İmamoğlu pankartlarımızda da, seçim otobüsümüzde de vardır. Bizim CHP’ ile, sosyal demokratlarla, Atatürkçüler ile hem ittifakımız var, hem de gönül bağımız var. Ekrem İmamoğlu’nu sonuna kadar destekliyoruz. CHP’nin tüzel kişiliğine sonuna kadar saygı duyuyorum ama Bakırköy’e bu kadar kötülük yapan bir zihniyetle de devam edemeyiz. Gelin Atatürkçü, çağdaş, sosyal demokrat güçlü adayda birleşelim”

ADIMIZ İYİ, KAYNAĞIMIZ ATATÜRK İLKELERİ

Düşünce tarzı, yaşam felsefesi ve davranış biçimi ile çağdaşlıkta Bakırköylüler ile aynı olduklarını belirten Ünal Erzen, “Biz gerçek Atatürkçüyüz. 6 okun da arkasındayız. Peki karşımızdaki aday için bunu söyleyebilir misiniz?” diye sordu. “Atatürkçülük sürekli devrimciliktir, sosyal demokrasinin başladığı noktadır. Bakırköy de Atatürkçü ve sosyal demokrat çizgiden sapıldığını görüyorum. Tüm parti için değil ama Bakırköy için bunu söylerim. Adımız iyi, kaynağımız Atatürk’ün ilkeleri” dedi.

 İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy’le ilgili dile getirilen şikayetlere de asla kayıtsız kalmayacağını, mağdur tek bir insan varsa hukuki haklarını sonuna kadar savunacağını, haksız yere işten çıkarılanları geri alacağını, belediyeye, kamuya ve çalışanlara verilen tüm zararların yasal olarak takipçisi olacağını, hiçbir şeyin üzerine havlu atmayacağını ve tehditlerden de korkmadığını söyleyerek konuşmasına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Mimarlar Odası Ateş Ünal Erzen’in 10 yıllık hizmet süresini değerlendirdi!

Merkezi Bakırköy’de olan TMMOB Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, 2004-2014 arası yapılan hizmet sürecini incelediklerinde elde ettikleri verileri aktardı.

 “Bakırköy’de kültür ve sanat konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Yeşilköy'de 2. grup tescilli tarihi bina kalıntıları üzerinde aslına uygun olarak inşa ettirilen Bakırköy Sanat Evi ve Kent Müzesi’nin de, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin de Ateş Başkan döneminde açılmıştır. Yaklaşık 100 bin metrekarelik alana sahip Botanik Park, hem ilçemize, hem de İstanbul halkına kazandırdığı kamusal alanlardan biridir. Yine kendi döneminde hayata geçirilen ve yerel yönetimlerde örnek teşkil eden Bak-kart ve Destek Kart uygulamasının başarısını hepimiz biliyoruz ki; 2014 seçimlerinde aday olduğum Zeytinburnu için de bizzat inceleyerek ZeyKart olarak bende projelendirmiştim. Sağlık alanında 10 yılda çok ciddi çalışmalar olduğunu, teşhis, tedavi, görüntüleme merkezleri, halk eczanesi, ağız ve diş sağlığı ile ilgili Osmaniye’de bir merkez kurduğunu, eğitim alanında ciddi çalışmalar yaparak öğrencileri ücretsiz olarak üniversiteye hazırladıklarını görüyoruz. Son dönemde yaptığı Yaşlılar yurdu ve Nikah Salonu’da hepimizin bilgisi dahilidedir. Engelli yurttaşlarımızla ilgili yine ciddi çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Son dönemde mücadele anlamında Bakırköy’e damgasını vuran Yaşam Köyü’nün yine başkan döneminde yenilenerek düzenlendiğini de görüyoruz. Yaz okullarını, spor kulüplerine verdiği desteği, hayvan bakım ve rehabilitasyon hizmetlerini görüyoruz. Ataköy’de ki parseller arasında kalan yeşil alanların satılmasına ilişkin sayın başkanın kamu adına satın alıp yeşil alan olarak kalması için verdiği mücadeleyi biliyorum. Meslek Odası olarak, zaman zaman birlikte çalışma fırsatı da bulduk. Bizler toplumcu, halkçı, kamucu bir yönetim anlayışının Bakırköy’ü yönetmeye talip olmasını ve yönetmesini istiyoruz. Ateş Başkanın görev aldığı on yılına bakınca, toplumcu, kamucu ve dayanışmacı yönünün olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim”

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183