Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

6 yaşındaki çocuğu öldüren saldırgan: Çıkınca anasını da öldüreceğim

 Balikesir Edremit’de, 6 yaşındaki Z.Ç.'yi okul yolunda pompalı tüfekle öldürüp, annesi Zeliha İrvanlıoğlu Ç.'yi yaraladıktan sonra kaçan ve ardından polise teslim olan Mehmet Salik Mumcu, adliyeye sevk edildi.

Çelik yelek giydirilip, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Mumcu, gazetecilere, "Çocuğu öldürdüğüm için pişmanım. Çıkınca anasını da öldüreceğim" dedi.

Edremit'teki Gazi İlköğretim Okulu'nun 1'inci sınıf öğrencisi Z.Ç., dün saat 08.30 sıralarında, Gazicelal Mahallesi'ndeki evlerine yaklaşık 150 metre uzaklıktaki okuluna gitmek üzere annesi Zeliha İrvanlıoğlu Ç. ile yola çıktı. 508'inci Sokak'a geldikleri sırada anne-kızın üzerine bir otomobilden pompalı tüfekle 2 el ateş edildi. Tüfekten çıkan saçmalar Zeliha Ç.'nin sol baldırına, kızı Z.Ç.'nin ise başı ve göğsüne isabet ederken, saldırgan otomobille hızla uzaklaştı.

Silah sesine koşan çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil servis ekibi, Z.Ç.'nin öldüğünü belirledi. Yaralı olan annesi Zeliha İrvanlıoğlu Ç. ise Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Saldırganın kaçarken attığı pompalı tüfek olay yerinde, kullandığı otomobil ise 500 metre ilerde terkedilmiş olarak bulundu.

Polis, olayın şüphelisi olarak aradığı Zeliha İrvanlıoğlu Ç.'un iki yıldır birlikte yaşadığı ve bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşı Mehmet Salik Mumcu, olaydan birkaç saat sonra Balıkesir'de polise gidip, teslim oldu.

Mehmet Salik Mumcu'nun İstanbul Beylikdüzü'nde birlikte yaşadığı, Ç.'nin kendisinden ayrılıp, bir hafta önce Edremit'teki annesinin yanına taşınmasını hazmedemediği için bir gün önce genç kadının kaldığı evi taşladığını ve sabah da bu saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği ifade edildi.

Gözaltındaki Mehmet Salik Mumcu, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah, çelik yelek giydirilip, geniş güevinlik önlemleri altında Edremit Adliyesi'ne sevk edildi. Soğukkanlı tavırları ile dikkat çeken Mehmet Salik Mumcu, basın mensuplarının "Size 'Baba' diyen bir çocuğu nasıl öldürdün?" diye sorması üzerine, "Çocuğu öldürdüğüm için pişmanım. Çıkınca anasını da öldüreceğim" dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183