Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

5 bin çocuk futbol eğitimi alıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Futbol Okulları, 11 noktada, yaklaşık 5 bin çocuğa ücretsiz spor eğitimi veriyor. 7-15 yaş arası çocukların, işinin uzmanı profesyonel eğitmenlerden spor ve futbol eğitimi aldığı yaz okullarında hem geleceğin sporcuları olabilecek yetenekli çocuklar belirleniyor, hem de binlerce çocuk yaz tatili boyunca kötü alışkanlık edinebilecekleri ortamlardan uzak tutuluyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Futbol Okulları Koordinatörü, Adana’nın yetiştirdiği en önemli futbolculardan Tekin İncebaldır, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla yaz futbol okulları faaliyetine başladıklarını ve 3. yılda, yaklaşık 5 bin çocukla yola devam ettiklerini kaydetti.
Tekin İncebaldır, okula katılan çocukların arasından yıldız futbolcular çıkabileceğini ama daha önemlisinin çok sayıda miniğin, olası kötü alışkanlıklara bulaşma riskinin, spor yoluyla azaltılması olduğunu anlattı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, yaz futbol okullarının 11 tesiste, 25 yardımcı antrenör ile birlikte okullar açılıncaya kadar devam edeceğini ifade etti. Durukan, “Futbol eğitimi alan çocuklarımıza ücretsiz forma, şort ve tozluk dağıtımı yaptık. Kayıtlar devam ediyor ve sezon boyunca 7 bin öğrenciye futbol eğitim vermeyi hedefliyoruz. Futbol eğitimi, Gündüz Tekin Onay Tesisleri, Sarıçam Buruk Stadı, Kayhan Kaynak ve Kardeşleri Stadı, Güneypark Stadı, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri, Emek Sahası ile Feke, Kozan, Karaisalı, Pozantı ve Ceyhan ilçelerindeki tesislerde veriliyor. Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in talimatlarıyla başlattığımız bu hizmete ilgi çığ gibi büyüyor” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183