Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

11 yaşındaki çocuk biriktirdiği dolarlarını TL’ye çevirdi

 Zonguldak Ereğli ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Cumhuriyet Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Arda Yağız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine yaklaşık 5 yılda okul ve bayram harçlıklarından biriktirdiği 1050 dolarını TL’ye çevirdi. İlçede faaliyet gösteren döviz bürosuna gelerek dolarlarını bozduran Yağız, “11 yaşındayım ve 5. sınıfa gidiyorum. Bayramlarda ve okul harçlıklarından biriktirdiğim bu paraları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü ile Türkiye ekonomisine katkısı olsun diye dolardan Türk Lirası’na çevirmeye karar verdim. 1050 dolarım vardı, onları TL’ye çevirdim” dedi.

“VATANDAŞLAR CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINA DUYARLI”
Döviz bürosuna gelen çok sayıda vatandaş da dolar ve eurolarını bozduruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine son 3-4 gündür yoğunluk yaşadıklarını ifade eden döviz bürosu sahibi İlhan Yazıcıoğlu, vatandaşların konuya duyarlılık gösterdiklerini ifade etti. Yazıcıoğlu, “Dövizin aşırı artışı sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine duyarlı vatandaşlarımız son 3-4 gün içerisinde birikimlerini TL’ye ya da altına dönüştürüyorlar. Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyuyor şu anda. İnşallah bu çağrılar gerekli mercilerde amacına ulaşır” diye konuştu.

“BÖYLE GÜZEL YETİŞEN GENÇLİK BİZLERİ DE YARINLAR İÇİN UMUTLANDIRIYOR”
11 Yaşındaki Arda Yağız’ın duyarlılığına da değinen Yazıcıoğlu, şimdiye kadar bu kadar yüksek bir meblağda dolar bozduran olmadığını ancak gençlerin bu konuda çok duyarlı olduğunu gördüklerini dile getirdi. Arda Yağız’ın bu duyarlılığına teşekkür eden Yazıcıoğlu, “Genç arkadaşlarımız anne ve babaları ile geliyor, dövizlerini TL’ye çeviriyorlar. Ufak tefek de olsa birikimlerini TL’ye çeviriyorlar. Bu genç arkadaşımıza, kendisini yetiştiren anne, baba ve ebeveynlerine de teşekkür ediyorum. Böyle güzel yetişen bir kuşak bizleri de yarınlar için umutlandırıyor” şeklinde konuştu.
Vatandaşların dolarlarını TL’ye ve altına dönüştürmesi döviz büroları ile kuyumcularda yoğunluğa neden oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183