Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Yapı Kredi müşterileri ATM'ye dokunmadan para çekebilecek

 Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi mobil bankacılık şubesini kullanan müşterilerin karekodu okutarak ATM'ye dokunmadan para çekebileceğini belirterek, "Dünyanın en büyük ATM üreticisi NCR, Avrupa'da bir ilk olan temassız Mobil ATM pilot çalışmasını ilk defa Yapı Kredi ile gerçekleştirdi. Yapı Kredi’den ekransız, kartsız ve sadece mobil telefonlar ile kullanılabilen yeni MobilMatik’ler yakında müşterilerimizin hizmetine sunulacak." dedi.
Doğan, bankanın hizmete sunduğu "MobilMatikler", "Panik Yok Butonu", "Şube Randevusu Alma" ve "Bankacı Klavye" gibi yeni teknoloji çözümlerine ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Yapı Kredi Mobil’i "Bankanın Uzaktan Kumandası" olarak konumlandırdıklarını ve bankacılık işlemlerinin şubesiz olarak tek bir noktadan gerçekleştirildiğini söyledi.
Doğan, Yapı Kredi Mobil’in özelliklerine değinirken, artık şubesiz, şifrelerin olmadığı bir bankacılık deneyimiyle karşı karşıya olduklarını, Türkiye’nin dijital bankası olarak bu alanda sadece fikir üretmekle kalmadıklarını, fikirlerini uyguladıklarını, üretime dönüştürdüklerini ve müşterileri tarafından da en yüksek değerlendirme ölçüsü olan 5 yıldıza layık görüldüklerini bildirdi.
Yapı Kredi mobil bankacılık şubesini kullanan müşterilerin karekodu okutarak ATM'ye dokunmadan para çekebileceğini belirten Doğan, şöyle devam etti:
"Dünyanın en büyük ATM üreticisi NCR, Avrupa'da bir ilk olan temassız Mobil ATM pilot çalışmasını ilk defa Yapı Kredi ile gerçekleştirdi. Yapı Kredi’den ekransız, kartsız ve sadece mobil telefonlar ile kullanılabilen yeni MobilMatik’ler yakında müşterilerimizin hizmetine sunulacak. MobilMatik’leri, mevcut ATM’lerimizin olmadığı ofisler, kafeler, fast food restoranlar gibi özellikle gençlerin yoğun olduğu ve hızlı nakit erişimi ihtiyacının olduğu noktalarda konumlayacağız. Yapı Kredi Mobil uygulamamızdan MobilMatik’e dokunmadan para çekme işlemi yapılabilecek. MobilNakit işlemleri kapsamında para çekmeye ilave olarak para yatırma fonksiyonu da önümüzdeki dönemde hizmete girecek."
MobilMatik'leri 2017 içinde Türkiye genelinde 100-150 noktada konumlandırmayı planladıklarını kaydeden Doğan, MobilMatik'leri gençlerin yoğun olduğu ve nakit ihtiyacının fazla olduğu yerlerde yoğunlaştıracaklarını söyledi.

- Şubelerde mobil randevu dönemi başlıyor

Yakup Doğan, bundan böyle göz tarama teknolojisi ile şifresiz giriş imkanı sağlayan Göz-ID ile Yapı Kredi Mobil’e giren müşterilerin "Şube Randevusu Alma" özelliğiyle diledikleri şubeden öncelikli sıra numarası ve randevu alabileceğini, şubelerin yoğunluklarının bile harita üzerinden anlık olarak görülebileceğini söyledi.
Şubeden bireysel ihtiyaç kredisi kullanan müşterilerin artık Yapı Kredi Mobil şifreleri ile sözleşme onayı verebileceğini ifade eden Doğan, "Böylece kredi kullananlar hem şubede onlarca sayfadan oluşan sözleşme belgesini imzalamak zorunda kalmayacak hem de işlemlerini çok daha kısa sürede tamamlayarak zamandan tasarruf edecek. Bu geliştirmemiz sayesinde kağıt tasarrufu ile çevreyi de koruduğumuzu unutmamalıyız." şeklinde konuştu.

- Akıllı telefonların klavyeleri banka oluyor

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Doğan, bankanın, kişiden kişiye para transferi teknolojilerinde buluş niteliğinde olan "Bankacı Klavye"yi müşterilerinin hizmetine sunduğunu, kullanıcıların, Android tabanlı akıllı cihazlara yükledikleri WhatsApp ve benzeri tüm mesajlaşma uygulamalarından para gönderebileceğini, üstelik bu işlemi yazışma yaptıkları kişiye başka bir uygulama veya ekran açmaya gerek kalmadan transfer yapabileceğini anlattı.
Yapı Kredi mobil şubesi kullanıcılarının devreye alınan "Panik Yok Butonu" ile kolaylık sağladığını, kartını kaybedenlerin "Panik Yok Butonu" ile bu kartları geçici olarak kullanıma kapatabileceğini belirten Doğan, "Bunu yine Yapı Kredi Mobil üzerinden seçtikleri her kart için yapabilirken, aynı zamanda kayıtlı tüm kartları için de uygulayabilecekler. Kullanım dışı bırakmanın yanı sıra aynı bölüm üzerinden kayıp çalıntı bildirimi yaparak yeni kart talebinde de bulunabilecekler. Üstelik müşterilerimiz kartını kullanıma kapatsa dahi MobilNakit işlemleri ile ATM’lerimizden ve MobilMatik’lerden para çekme işlemlerini gerçekleştirmeye devam edebilecekler." diye konuştu.

- "Her 4 müşteriden 3’ünün mobil bankacılık müşterisi"

Yapı Kredi’nin dijital bankacılıktaki pazar payının Mart 2017 itibarıyla 17 çeyrektir aralıksız büyüdüğünü ifade eden Doğan, mobil şube kullanım istatistiklerine ilişkin şu bilgileri verdi:
"Göz-ID ile giriş özellikli yenilenen mobil bankacılık uygulamamızı hizmete sunmamızla birlikte pek rastlanmayan bir başarıya daha imza attık. 10 binin üzerinde kişi, uygulamamıza en yüksek değerlendirme ölçüsü olan 5 yıldızı layık gördü. Dijital bankacılık müşterilerimiz son bir yılda yüzde 27 büyürken, mobil bankacılık müşterilerimiz yüzde 62 büyüdü. Dijital bankacılık müşterilerimizin içindeki mobil bankacılık penetrasyonu Mart 2017 itibarıyla yüzde 77’ye çıktı. Her 4 müşteriden 3’ünün mobil bankacılık müşterisi olduğunu söyleyebiliriz. Yapı Kredi Mobil’e bugüne kadar Göz-ID ile 2,5 milyonun üzerinde giriş yapıldı. MobilNakit işlem ile ATM’ye dokunmadan kartsız ve şifresiz para çekme işlemimiz ise 500 binin üzerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi olarak insan hayatına değer katacak, bireyleri daha verimli kılacak, onların yaşamlarını kolaylaştıracak yeni teknolojiler sunmaya ve sektörümüzün olanaklarını genişletmeye ve örnek olmaya devam edeceğiz."

- "Dijital bankacılıkta her yıl 100 milyon doların üzerinde harcama ve yatırım"

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan da Yapı Kredi’nin dijital stratejisinin, "tüketicinin kolaylıkla erişerek kullandığı tüm teknolojik cihaz ve platformlar üzerinden hizmet verebilme" üzerine kurulduğunu söyledi.
Bankanın yatırımları arasında teknolojiye ayırdığı payın yüzde 80'leri bulduğunu belirten Erdoğan, "Dijital bankacılıkta her yıl 100 milyon doların üzerinde harcama ve yatırımla yolumuza devam ediyoruz." dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, teknolojik gelişim sebebiyle şube kapatmanın gündemlerinde bulunmadığını ifade ederek, "Yeni müşteri kazanmamızın en büyük payını şubeler oluşturuyor. O yüzden halihazırda planladığımız şube kapatma bulunmuyor." ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183