Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Türkiye'de katılım bankalarının büyüme görünümü makul seviyede

 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’deki katılım bankalarının orda vadede makul bir büyüme görünümü sergilediğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Son aylarda yavaşlayan büyümeye ve zorlayıcı faaliyet ortamına rağmen, Türkiye’deki katılım bankacılığı orta vadede makul büyüme görümümü ortaya koyuyor. Bunun nedeni, hükümetin katılım bankalarının toplam sektör varlıklarındaki pazar payını, bu yılın ekim ayı sonu itibariyle yüzde 4,7 seviyesinden, 2025 yılına kadar yüzde 15'e çıkarmayı hedeflemesi.” ifadelerine yer verildi.

Fitch açıklamasında katılım bankalarının küçük ve orta ölçekli şirketlere olan kredilerinin ve döviz cinsinden kredilerin mevcut bilançolar üzerinde aşağı yönlü risk oluşturabileceği belirtildi.

Öte yandan Türkiye’deki katılım bankaların mevcut varlık seviyeleri ile beklenmedik kayıpları absorbe edebilecek tamponlara sahip olduğu kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183