Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

GSS prim borcu olanlara sağlık hizmeti yok!

 Gelir testi üzerinden belirlenen GSS ödemelerini aksatan ve prim borcu olan vatandaşlar için kötü haber geldi. GSS primini ödemeyenler için borçlulara nisan ayında 31 Aralık'a kadar süre verilmişti. Ancak ödemesini gerçekleştirmeyen kişiler sağlıkl hizmetlerinden yararlanamayacak.

Tekrar uzatılmadı

Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) yükümlüsü vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen süre 31 Aralık itibarıyla doldu ve süre tekrar uzatılmadı. İşsizlik ve ekonomideki problemler nedeniyle GSS borçlarını ödeyemeyen on binlerce vatandaş tedavi olamayacak. Prim borcunu yapılandırmış ve taksitlerini düzenli olarak ödeyenler ise sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.

Özel hastane yolu da kapalı

SGK'ya borcu bulunan vatandaşlar, yalnızca Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait hastanelerde ve devlet hastanelerinde tedavi hizmeti alabilecek. Özel hastanelerde ve vakıf üniversitesi hastanelerinde tedavi alamayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183