Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye sıcak gelişme

Bu haber kez okundu.

Çeyrek altın ne kadar?

 Dün altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle 3 haftanın en düşük seviyesi olan 159,8 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanış seviyesinin hemen altında 161 liradan tamamladı.


Gram altın, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışına göre yüzde 0,2 değer kazancıyla 161,4 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 265 lira, Cumhuriyet altını da 1.080 liradan satılıyor. 

Doların küresel piyasalarda değer kazanmasının etkisiyle dün 1.300 dolar sınırına kadar gerileyen altının ons fiyatı, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek günü 1.315 dolar seviyesinden tamamladı. Bugüne Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyirle başlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,3 artışla 1.318 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisine yönelik pozitif yorumlarda bulunmasının, altın fiyatlarının bu hafta baskı altında kalmasına neden olduğunu söyledi.

Dün altının ons fiyatının 1.302 dolar ile 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine gerilediğini anımsatan uzmanlar, "Mart ayının ilk işlem gününde değer kaybeden altın fiyatlarında tepki alımları başlayabilir. Biz mart ayı içinde geniş bant aralığında dalgalı bir seyir izleyeceğini öngörüyoruz. Teknik olarak altının ons fiyatında 1.280-1.380 dolar, altının gram fiyatında ise 157-167 lira bandını takip edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlar, dolar kurundaki değer kazançlarının yurt içinde altının gram fiyatındaki düşüşlerin sınırlı kalmasına neden olduğunu belirterek, altının gram fiyatının, son üç haftada ikinci kez 160 liranın altını test ettiğini söyledi.

Teknik açıdan altının gram fiyatında 160,5 liranın destek konumunda olduğunu ifade eden uzmanlar, 161,9 liranın ise direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183