Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Anadolu Ajansı 97 yaşında

  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Kurtuluş Savaşının ilk yıllarında Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan ajans, o yıllardan bugüne, görevini hakkıyla yerine getirmiş, Anadolu’nun ve tüm dünyanın sesi, gözü ve kulağı olmuştur." dedi.

AA'nın kuruluşunun 97. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Olpak, kamuoyunun bilgilendirilmesinde tarafsız ve güvenilir haber yapma, objektif olma, kişilik haklarına ve özel hayata saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazetecilerin, vatandaşla dünya arasında köprü görevi gördüğünü ifade etti.

Olpak, şunları kaydetti:

"Kurulduğu yıldan itibaren, ülkemizde vatandaşla dünya arasında köprü olma görevini üstlenen, muhabirinden yazı işlerine, tüm sağlam kadrosuyla başarılı haberlere imza atan Anadolu Ajansı, ülkemizin gazetecilik alanında yakaladığı başarının hiç şüphesiz, önde gelen mimarlarından birisidir. Kurtuluş Savaşının ilk yıllarında Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan ajans, o yıllardan bugüne, görevini hakkıyla yerine getirmiş, Anadolu’nun ve tüm dünyanın sesi, gözü ve kulağı olmuştur. 97. yılını idrak eden Anadolu Ajansı’na emek veren azimli ve özverili kurum çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

- TİM Başkanı Büyükekşi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de "Kurtuluş Savaşının zorlu günlerinde Ankara'da hayata geçirilen ilk kurumlardan Anadolu Ajansı'nı, 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tebrik ederim. Tarafsız yayın politikasıyla ülkemiz insanının haber alma hakkını karşılayan Anadolu Ajansı'nın 100. yılını hep birlikte kutlamak temennisiyle, başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı.

- İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Gülle

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle ise mesajında şunları kaydetti:

"Türk halkının doğru ve tarafsız habere ulaşması için 97 yıl önce kurulan ve günümüze kadar bu alanda verdiği mücadeleyle saygın bir yere ulaşan Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Ülkemizin gelişmesinde, ilerlemesinde ve aydınlanmasında büyük payı olan, ülkemizin sesini yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da duyuran Anadolu Ajansı'na ve tüm çalışanlarına başarılar diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183