Öne Çıkanlar Galatasaray ibb FENERBAHÇE İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

“Ailede Çocuk Haklarının Yaşama Geçmesi İçin İlk Adım”

Üç gün boyunca belediyenin farklı kademelerinde verilen eğitimin sonuncusu ailelerin yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşti. Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde yapılan eğitimin konusu ise ‘Ailede Çocuk Haklarının Yaşama Geçmesi İçin İlk Adım’ oldu.

GENÇ POTANSİYELİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediyesi Eğitim Danışmanı Selçuk Dereci, “Nüfusun büyük çoğunluğu çocuklardan oluşuyor ve bizler bu genç potansiyeli doğru olarak yetiştirmekle yükümlüyüz. Bu kapsam da Sarıyer Belediyesi çalışanları da farkındalık eğitimleri alıyor. Biz belediye olarak bilinci arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz’ dedi.

SARIYER BELEDİYESİ BU KONUDA ÖRNEK

Belediye bünyesinde çocuk hakları ve çocuk katılımı konularında mekanizmaların kurulması için teşviklerde bulunan Tarlabaşı Toplum Merkezi eğitmenlerinden Melda Akbaş katılımcıları, çocuk hakları, çocuk koruma ve katılım yaklaşımları konusunda bilgilendirdi. Akbaş eğitim sırasında Sarıyer Belediyesi’nin bu konuya gösterdiği hassasiyet ile diğer belediyelerden önde olduğunu vurgulayıp, “Ben inanıyorum ki katılımcılar artık çocuğun sesini, çocuğa has özelliklerle nasıl duyabileceğini düşünmeye başlayacaktır” dedi.




“ÇOCUK HAKLARINI YAŞAMA GEÇİRELİM”

“Ailede, evde çocuk haklarının yaşama geçmesi için nereden başlamalı? Hepimiz çocuklarımızın mutlu ve başaralı bireyler olmalarını istiyoruz, ama bugün çocuklarımızı nasıl destekliyoruz” sorularını velilere yönelten Akbaş, “Ailede, çocukların duygularını ve ihtiyaçlarını ifade edebilecekleri alanlar açmalıyız. Çocuk haklarının yaşama geçmesi için bu oldukça önemli. Bizler ebeveynler olarak çocukların; bugün ve gelecekte toplumsal sorunlara ilişkin sorumluluk alan, çözümler üreten ve çevresine olumlu katkı sağlayan bireyler olmaları için çocuk haklarının evde ve toplumda yaşama geçmesi için neler yapabiliriz. Sizleri ailede ve toplumda çocuk haklarının yaşama geçmesi için ilk adımı atmaya davet ediyorum.” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183