Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Yeni Prag Büyükelçisi Egemen Bağış oldu.

 Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre eski bakan Egemen Bağış, Prag Büyükelçisi olarak atandı.

EGEMEN BAĞIŞ KİMDİR?

Egemen Bağış 23 Nisan 1970 doğrumlu, Türk siyasetçidir. Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci’sidir. Babası Abdullah Bağış 1974–1979 yılları arasında Adalet Partisi Siirt Belediye Başkanlığı yapmıştır. The Baruch College of The City University of New York İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları bölümünde lisans eğitimi görüp, Kamu Yönetimi üzerine de yüksek lisans yaptı. 2002’de İstanbul Milletvekili seçildi. AB ile tam üyelik görüşmelerini yürütmek üzere Ocak 2009’da Devlet Bakanı ve Başmüzakereci oldu. Daha önce AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Bağış, Genel Başkan Yardımcısı olarak AKP’nin en yüksek yürütme organı olan Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinde bulundu.

22. Dönem Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı'na seçildi. Bu arada, NATO-Parlamenterler Asamblesi (PA) Transatlantik Komitesi Başkanlığı ve NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcılığı Bağış’ın 22. Dönem de yaptığı diğer görevler arasındadır.

Bağış, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi'nin Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. New York’ta bulunan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun Başkanlığı’na oy birliği ile iki defa üst üste seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183