Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

IŞİD oradan çekildi ama kabus sürüyor!
 Musul’un Zumar nahiyesine bir evde döşenmiş bombanın infilak etmesi sonucu ev sahibi hayatını kaybetti.

Irak Kürdistan bölgesi Peşmerge Güçleri’nce IŞİD’in işgali altındaki Zumar geri alındıktan sonra evini barkını terk eden nahiye halkı yeniden evlerine dönmeye başladı. Ancak Zumarlılar'ı büyük tehlikeler bekliyor, çünkü IŞİD çekilirken evlere ve bölgeye patlayıcı tuzakları kurmuş durumda.

Bu tuzaklardan biri Kani Şirini Seru köyünde ortaya çıktı. Bir evin içinde döşenmiş bombanın infilak etmesi sonucu ev sahibi yaşamını yitirdi.

IŞİD mensupları boşalttıkları bölgelere, anayollara ve binalara mayın döşeyerek, evini terk eden halkın dönüşünü geciktiriyor. Peşmerge Güçleri, bomba imha ekipleri nahiyeyi temizleyene kadar halkın evlerine dönmemesi uyarısında bulunmuştu.

Zumar nahiyesinde 28 Ekim günü mayın patlaması sonucu, bomba imha ekibinden 4 uzman şehit düşmüş, iki uzman da yaralanmıştı. Peşmerge Güçleri, 25 Ekim günü IŞİD’in işgal ettiği Zumar'ın kontrolünü sağlamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183