Öne Çıkanlar Haber küçükçekmece belediyesi kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Doğu Avrupa ülkelerinden mülteciler için B planı

Doğu Avrupa ülkeleri Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya ve Macaristan sığınmacı akınının kontrol altına alınması adına, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in liderliğinde Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile vardığı anlaşmaya alternatif olarak bir ‘B Planı’ hazırladıklarını duyurdu. Göçmen akınının kontrol altına alınmasında Yunanistan ve Türkiye’nin çabalarının yeterli olmayacağı düşünen Doğu Avrupa ülkelerinin planı, Makedonya ve Bulgaristan’ın sınırlarını dikenli teller ve ek sınır görevlileriyle güçlendirerek göçmenlerin kuzeye ilerlemek için kullandığı ‘Balkan rotasını’ kapatmak.

AB ZİRVESİ ÖNCESİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Prag’da bir araya gelen Doğu Avrupa ülkelerinin B planı açıklaması, 18-19 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek AB zirvesi öncesinde geldi. Prag zirvesine katılan Slovenya ve AB üyesi olmayan Makedonya da ‘mültecilerin itildiği bölgeler olmama’ adına plana uymaktan başka şansları olmadığını açıkladı. Göçmen karşıtı Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkenin güney sınırına daha fazla polis ve asker gönderip dikenli tel çekeceklerini söylerken, Slovakya Başbakanı Robert Fico, AB ve Türkiye arasındaki eylem planı konusunda ‘karamsar’ olduklarını belirtti. Yunanistan Göç Bakanı Yiannis Mouzalas ise sınırların kapanması durumunda göçmenlerin Yunanistan’a hapsolacağını ve bununla baş edecek kapasiteleri olmadığını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183