Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek gündem haber temsil

Bu haber kez okundu.

BM'nin IŞİD raporu şaşrttı! IŞİD'de bakın kaç yabancı savaşçı katılmış?
 BM raporu, Suriye ve Irak'ta, terör örgütü IŞİD saflarında savaşmak için 80'den fazla ülkeden yaklaşık 15 bin yabancı savaşçının bölgeye gittiğini gösterdi.

BM Güvenlik Konseyi'nin El Kaide'ye uygulanan yaptırımları denetleyen komitesinin raporu, IŞİD'in insan kaynağına ilişkin önemli bilgiler içeriyor.

Konseye sunulan uzmanların raporuna göre, 2010'dan itibaren bölgeye savaşmaya giden yabancı sayısında büyük artış yaşandı.

Raporda, 80'den fazla ülkeden yaklaşık 15 bin yabancı savaşçının son dönemde Irak ve Suriye'ye giderek El Kaide ile ilişkili gruplarda savaştıkları belirtildi.

Yüksek sayıdaki yabancı savaşçıların yıllarca sürecek bir tehdit oluşturabileceği kaydedilen raporda, bu savaşçıların kendi ülkelerine döndükleri zaman da büyük risk oluşturacakları ifade edildi.

Eylülde ABD öncülüğünde BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve oybirliği ile kabul edilen karar tasarısı tüm BM üyelerinin yabancı savaşçıların engellenmesi ve finans kaynaklarının kesilmesi için çağrıda bulunmuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183