Avrupa’da oynayan (UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi) Türkiye’nin   takım taraftarları kendi ligimiz için annenizin ligi derler ve diğer takım taraftarları ile dalgalarını geçerdi, siz Avrupa’da yoksunuz anlamında.

Uzun yıllar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynayamayan Beşiktaş şampiyon olarak Türkiye  Süper Ligi’ni bitirince katıldı geçen sezon. Harika maçlar çıkardı adını duyurdu Avrupa’ya ve Dünyaya.

İlk sene çok başarılı giderken ayak oyunlarının olduğunu anlayabileceğimiz bir maç sonu (Çünkü çok pis kokular yayılmıştı) elendi.

Bu sezon tekrar Türkiye Ligi şampiyonu olarak katıldı  direk gruplara kalarak.

Grubunda Avrupa’nın çok güçlü takımları vardı Portekiz, Almanya ve Fransa lig şampiyonları veya ikincisi, üçüncüsü. Almanya Dünya futbolunda en üstte bilinen bir ülke.Portekiz’de öyle ve Fransa’da son yıllarda Dünya’da adını pek duyurmasa da Avrupa’nın futbol devi ülkelerinden biri.

Beşiktaş Portekiz takımı Portekiz Prımıer Liga ikincisi FC Porto’yu Portekiz’de, Alman takımını  Bundesliga üçüncüsü RB (Rosen Ballsport) Leipzig’i İstanbul’da ve Fransa takımını Fransa Lıque1 şampiyonu birincisi Monaco’yu Fransa’da yenerek üçte üç yaptı ve birden tüm Avrupa’nın ilgisini üzerine çekti.

Beşiktaş’ın Avrupa’da aldığı bu başarılı çıkışına rağmen Türkiye Futbol Ligi’nde ne durumda dersiniz? Son üç maçta 1 puan alabildi. Son hafta lig sonuncusu Gençlerbirliği’ne Ankara’da çok kötü bir oyundan sonra yenildi.

Nedir bu çelişki anne?

Adam Avrupa Ligine adım atıp göz koyunca Annenizin ligini pas mı geçiyor?

Döner döner Annemizin ligine de (Türkiye Süper Ligi)  döner merak edilmesin.

Kıskanılmasın lütfen, Ülke puanıdır desteklensin...

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183